Waterpolo

La força del bloc mariner

Waterpolo. Perrone destaca la qualitat individual del Pro Recco, però considera que a hores d’ara l’Atlètic Barceloneta forma un equip més conjuntat amb vista al duel pel lideratge de la Champions

Dos mesos després d’haver-se iniciat la lliga de campions i d’haver resolt amb bona nota tres desplaçaments consecutius, l’Atlètic Barceloneta torna a la piscina de Sant Sebastià (19.15 h) per jugar-se el lideratge de grup contra el totpoderós Pro Recco. Després de quatre jornades, tots dos equips presenten un full de resultats immaculat i qui surti vencedor del duel farà un pas important amb vista a la final a vuit de Hannover. El director de joc mariner, Felipe Perrone, que va militar dues temporades en les files del campió italià (2010-12), relativitza el fet d’ocupar el primer lloc en aquest punt de la temporada, però destaca que és una gran oportunitat per veure waterpolo de primera fila. “Més que el lideratge, és un partit que la gent pot disfrutar molt. El Pro Recco disposa de la millor plantilla del món i nosaltres estem demostrant que tenim un equip molt competitiu i, sobretot a casa, li podem plantar cara”, ressalta.

Tot i la qualitat individual del rival, Perrone considera que l’Atlètic Barceloneta forma a hores d’ara un bloc més compacte. “En el Pro Recco hi ha jugadors de moltíssim nivell, però no fa tant temps que juguen junts com nosaltres. El fet d’haver mantingut el mateix equip que l’any passat i que la majoria juguem junts a la selecció espanyola fa que tinguem un sistema de joc molt memoritzat a l’aigua. Ells segurament tenen més qualitat, però nosaltres podríem dir que som més equip”, sentencia. En aquest sentit, considera que la fortalesa defensiva serà un factor clau, com ja ho va ser fa quinze dies per derrotar el Ferencváros Telekom Budapest a domicili (8-9). “Amb el joc estàtic, vertical, sempre és més complicat, perquè els jugadors del Pro Recco són en general més alts i més forts. Nosaltres hem de portar el partit a un joc més dinàmic, més horitzontal, i perquè això sigui possible és molt important la nostra defensa”, assegura el metrònom mariner.

De l’etapa de Perrone en el Pro Recco encara continuen a l’equip l’espanyol Guillermo Molina, el serbi Filip Filipovic i el montenegrí Aleksandar Ivovic, a qui el mateix jugador mariner qualifica com el millor esquerrà i el millor defensor del món, respectivament. En el líder imbatut de la lliga italiana també hi juga l’argentí Gonzalo Echenique, que va militar a l’Atlètic Barceloneta abans de passar pel CN Montjuïc i el CN Sabadell. El Pro Recco, amb vuit títols europeus al seu palmarès, és el club més guardonat de la competició, però el curs passat va encaixar una dolorosa derrota contra l’Olympiacòs (9-7) en la final disputada a Gènova. “És un equip fet per guanyar i en els últims anys estan notant la pressió en els moments clau, en els encreuaments de la final a vuit. Aquesta és la part bonica de l’esport, que per molt que facis una inversió molt gran, ningú t’assegura que aconsegueixis guanyar”, sentencia Felipe Perrone.

LA PRÈVIA

El Pro Recco disposa de la millor plantilla del món, però nosaltres estem demostrant que tenim un equip molt competitiu
Tenen més qualitat individual, però nosaltres fa més temps que juguem junts
Felipe Perrone
jugador del cn atlètic barceloneta

Waterpolo. Lliga de campions Grup 1

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Pro Recco 15 5 5 0 0 69 36
2 At. Barceloneta 12 5 4 0 1 59 45
3 Brescia 12 5 4 0 1 44 32
4 Telekom Budapest 9 5 3 0 2 52 39
5 Eger 6 5 2 0 3 49 58
6 Dinamo Moscou 3 5 1 0 4 50 52
7 Steaua 3 5 1 0 4 35 52
8 Crvena Zvezda 0 5 0 0 5 16 60
Darrera actualització: 19-12-2018 22:45:08
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)