La reacció arriba tard

L’Atlètic Barceloneta encaixa la primera derrota del curs a mans del poderós Pro Recco, que es mostra més consistent

EL 4-10 del descans va ser un llast massa gran tot i el parcial de 6-1 del tercer quart

BARCELONETA 11 PRO RECCO 15

ATLÈTIC BARCELONETA:Dani ópez Pinedo, Famera, Munárriz (3), Vrlic (1), Larumbe (1), Fran Fernández (3), Perrone (2) –equip inicial–, Granados (1), Tahull, Mallarach, Alejandro Bustos i Prieto.PRO RECCO:Tempesti, Di Fulvio (3), Velotto, Aicardi (2), Echenique (1), Filipovic (1), Ivovic (2) –equip inicial–, Mandic (2), Bukic, Molina, Renzuto i Kayes (4)PARCIALS: :2-5, 2-5, 6-1 i 1-4.ÀRBITRES:Franulovic (Croàcia)i Birakis (Grecia). Eliminats: Bustos (20’), pel Barceloneta,i Molina (26’), Dusan Mandic (29’) i Ivovic (31’), del Pro Recco.PÚBLIC:600 espectadors a la piscina de Sant Sebastià.

La propera (17-10-18)

At. Barceloneta-Eger; Steaua-Brescia; Crvena Zvezda-Pro Recco; Telekom Budapest-Dinamo Moscou

El Barceloneta va encaixar la primera derrota de la temporada coincidint amb la cinquena jornada de la lliga de campions. Una ensopegada que pot entrar dins de les previsions tenint en compte que qui visitava la piscina de Sant Sebastià era el Pro Recco, que des de fa temps es defineix com una autèntica selecció de figures del waterpolo mundial (Tempesti, Filipovic, Molina, Ivovic...). En aquest sentit, el que analitzarà a partir d’avui l’equip que dirigeix Chus Martín és el rendiment ofert en els dos primers quarts, que van acabar per ser un llast que s’arrossegaria tot el duel. I és que el Barceloneta, malgrat engrescar el públic que va omplir de gom a gom les grades amb un 2-0 inicial –gols de Vrlic i Fran Fernández–, no va ser capaç de contenir al Pro Recco una vegada l’equip italià es va despertar. I ho va fer amb la contundència que li permet tenir referents a la boia com Aleksandar Ivovic i Joe Kayes, aquest el màxim realitzador del duel (quatre gols). De fet, ja va tancar el primer quart amb tres gols d’avantatge (2-5) després d’un parcial de 0-5. Un càstig per al Barceloneta que s’allargaria al segon quart per tal d’arribar al descans amb un 4-10 que estripava la igualtat que es presagiava entre dos equips que es mantenien invictes en el grup A de la lliga de campions i que es jugaven sortir de la piscina com a líders en solitari.

El temps de descans va servir perquè el Barceloneta revisés els errors i arribés a la conclusió que calia retocar el plantejament tàctic per intentar frenar la sagnia. Sobretot calia mostrar-se més sòlid en defensa i això passava per imprimir més intensitat al seu joc. El primer gol de Felipe Perrone tot just arrencar el tercer quart va ser un presagi de la nova dinàmica que prenia el partit. De fet, l’equip mariner va ser capaç de signar un parcial de 6-0 que va permetre reequilibrar el marcador. De fet, es va passar del 4-10 al 8-10 per tal de reconnectar l’ambient de les grades. L’exmariner Gonzalo Echenique –ara a les files del Pro Recco– va ser l’autor de l’únic gol fet per l’equip italià en el tercer quart, que es va tancar amb el 10-11 marcat per Álvaro Granados.

El duel, doncs, es va acabar decidint en l’últim quart. Sens dubte, la millor notícia per a un Barceloneta que havia fet de la necessitat virtut. Per contra, com si d’un gegant adormit es tractés, el Pro Recco es va despertar a temps per tal d’assegurar-se la victòria. Perquè així fos va disposar de l’actuació de Kayes, que va ser un maldecap a l’hora de defensar-lo a la boia. De fet, el jugador neozelandès va fer dos dels seus quatre gols en els últims vuit minuts que van servir per mantenir sempre per davant l’equip italià. A partir de l’11-12 establert per Marc Larumbe, el Pro Recco va respondre amb un parcial final de 0-3 que va acabar d’establir el definitiu 11-15. En aquestes darreres jugades no va ajudar un tir al pal de Fran Fernández a l’hora d’allargar el frec a frec.

Malgrat la derrota, el duel servirà d’aprenentatge per al Barceloneta amb vista al pròxim partit de Champions contra el Brescia, un altre dels ossos del grup (9 de gener).

LES REACCIONS

Sabíem que si no entràvem amb la intensitat que exigia el partit ho pagaríem i així ha estat
Marc Larumbe
JUGADOR DEL BARCELONETA

LA DADA

No s’ha pogut culminar la remuntada, però ara ja ens hem de centrar en el Brescia

Un partit de lliga i aturada

El conjunt mariner disposarà de poc temps per recuperar forces després de l’exigent duel d’ahir. I és que dissabte, coincidint amb l’última jornada de la primera volta de la lliga masculina de divisió d’honor rep el CN Terrassa, el segon a la taula. Mentre que els de Chus Martín acrediten un ple de victòries després de deu jornades, l’equip vallesà només ha cedit una derrota contra el Mataró. D’aquesta manera només tres punts separen tots dos equips. El duel, que està programat per les 12.45 h, es podrà seguir en directe a través de la plataforma de la LaLiga4Sports. Aquesta serà la darrera jornada abans de l’aturada de la competició coincidint amb les dates de Nadal. La lliga tornarà el 12 de gener.