Natació

El CN Sant Andreu defensa la doble corona a Gijón

Natació. El club andreuenc podrà disposar dels quatre mundialistes, Vall, Muñoz, Zamorano i Pons, per intentar revalidar els títols de la copa d’Espanya

El CN Sant Andreu, amb els quatre mundialistes de Hangzhou al capdavant, defensa a partir d’avui fins diumenge a Gijón la seva doble condició de campió de la copa d’Espanya de divisió d’honor, tant en categoria femenina com masculina. Entre les dones, amb un equip amb Jessica Vall, Lidón Muñoz i Àfrica Zamorano, les tres acabades d’aterrar de la Xina, a més de Marta González, Alba Guillamon i Júlia Pujadas, entre altres, són les clares favorites per enllaçar el seu sisè títol consecutiu. La competició masculina es preveu molt més renyida i els andreuencs tindran com a principal rival el Real Canoe, vencedor la temporada 2016/17 i que ja va ser el primer en la classificació per equips en el campionat d’Espanya de piscina curta disputat a mitjan novembre a la piscina de la Nova Escullera del CN Barcelona. A més del mallorquí Joan Lluís Pons, en les files del CN Sant Andreu destaca la presència d’Albert Escrits, Alberto Lozano, Àlex Ramos i Mario Navea.

A més del CN Sant Andreu, els altres set clubs femenins que completen la divisió d’honor són el CN Terrassa, el Real Canoe, el Bidasoa, el Mairena Aljarafe, el CN Barcelona, i el Gredos San Diego i el CE Mediterrani, provinents de primera divisió. Pel que fa a la copa masculina, el Sant Andreu i el Real Canoe encapçalen la nòmina de favorits, seguits pel Gredos San Diego, el Bidasoa XXI, el CN Terrassa, vencedor el curs 2015/16, el Palma, i els recentment ascendits Alcobendas i Torrot CN Mataró.

Avui només es disputa la sessió de tarda, però ja entraran en competició els quatre mundialistes del Sant Andreu: Jessica Vall (200 m braça), Lidón Muñoz (50 m papallona), Àfrica Zamorano (100 m esquena) i Joan Lluís Pons (200 m estils).

LA DADA

El Real Canoe, vencedor el curs 2016/17, serà el principal rival en la copa masculina

Erika Villaécija s’acomiada amb el CN Sabadell

Tot i l’emotiu homenatge que se li va dedicar en la quarta jornada del campionat d’Espanya a la Nova Escullera, Erika Villaécija tenia encara una última cita pendent a la piscina. La barcelonina es va acomiadar dels seus a casa, però ja havia anunciat que faria el seu últim servei com a nedadora al CN Sabadell en la copa de clubs. Villaécija figura inscrita en quatre proves (100 i 200 m esquena, i 100 i 200 m papallona) i intentarà contribuir a què el club sabadellenc, ara a primera divisió, retorni a la màxima categoria. “Vaig decidir que em retiraria al campionat d’Espanya d’hivern, però soc una nedadora que sempre m’ha agradat estar integrada en la dinàmica de club i penso que també és una bona manera d’acomiadar-me per equips en aquesta competició”, va explicar. En aquesta copa de primera divisió, que també es disputa a Gijón, hi participa l’UCAM Fuensanta, que no pot comptar encara amb Mireia Belmonte, lluny del millor nivell de forma per culpa d’una lesió al turmell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)