Més esport

El ‘Wild Oats XI’ es revenja i guanya la Sydney-Hobart

Vela.El vaixell australià patronejat per Mark Richards signa la seva novena victòria en la cursa amb la participació del tripulant català Joan Vila

El supermaxi australià RP100 Wild Oats XI comandat per Mark Richards i amb el navegant català Joan Vila en la tripulació, s’ha imposat en la 74a edició de la Rolex Sydney Hobart en creuar la línia de meta en la Castray Esplanade de Hobart (Tasmània) amb un temps d’un dia, 19 hores, 7 minuts i 21 segons en les 628 milles (1.164 km) del recorregut.Ha estat la novena victòria del Wild Oats XI a la cursa i la petita revenja de Richards i el seu equip sobre el Comanche de Jim Cooney, tercer i que va liderar la regata durant moltes milles. El Comanche li va arrabassar el triomf l’any passat i el rècord que havia aconseguit quan va fer una protesta contra ell per una maniobra irregular a la sortida i que va acabar amb una sanció d’una hora per al ’Wild Oats XI’, desposseint-lo del triomf i el rècord aconseguit.

El pols mantingut entre els quatre supermaxis supervivents dels cinc que van prendre la sortida d’aquesta edició ha estat espectacular i només 22 minuts els han separat després de gairebé 44 hores de navegació.

I, novament, el barceloní Joan Vila ha estat la clau. Amb el Comanche dominant en la major part del recorregut, encara que mai ha perdut la seva estela, el Wild Oats XI ha navegat més a l’est que els seus rivals en el descens per la costa sud-est de Tasmània

El Black Jack de Peter Harburg ha finalitzant en segona posició amb poc més d’un minut sobre el vencedor de la passada edició i posseïdor del rècord de la cursa.

L’Infotrack de Christian Beck, amb el català Guillermo Altadill en la tripulació, ha ocupat la quarta posició a només 14 minuts del Comanche.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)