Futbol sala

Gols a ritme de samba

Futbol sala. Ferrão i Esquerdinha, amb 16 i 14 gols respectivament, lideren la capacitat ofensiva del Barça Lassa, l’equip més realitzador de la lliga, amb una mitjana de gairebé cinc gols per partit

Després de 16 jornades, el Barça Lassa pot presumir de ser l’equip més golejador de la primera divisió de futbol sala amb 77 dianes. Una mitjana de 4,8 per partit que manté la tradició ofensiva del conjunt blaugrana, que la temporada passada ja va tancar la fase regular com a màxim realitzador (149 gols). En aquest moment del campionat el conjunt que dirigeix Andreu Plaza registra 13 gols més que el Pozo Múrcia –primer classificat– i 10 més que l’últim campió, el Movistar Inter.

Una dada que reflecteix la capacitat realitzadora de l’equip d’Andreu Plaza és que tots els jugadors de la plantilla que han saltat a la pista, a excepció de Joselito i dels dos porters –Juanjo i Dídac Plana–, han marcat algun gol. Els dos principals artillers, però, tenen accent brasiler. Es tracta de Ferrão i Esquerdinha, amb 16 i 14 gols al seu respectiu compte particular. Completa el podi Sergio Lozano (11).

Ferrão, que ha estat el màxim artiller de la lliga durant les dues últimes temporades, té clares aspiracions d’allargar aquesta distinció per tercer any consecutiu. De fet, a hores d’ara encapçala la llista de màxims realitzadors juntament amb el jugador del Jaén Carlitos, que ha atrapat el pivot blaugrana gràcies al hat-trick signat en l’última jornada. Ferrão només s’ha quedat sense marcar en quatre dels 15 partits de lliga que acumula enguany, mentre que en cinc ocasions ha celebrat un doblet. Una eficàcia que també ha traslladat a les primeres dues fases de la competició europea (cinc gols en la primera fase i tres en la segona). Aquests números el mantenen com el principal referent ofensiu de l’equip blaugrana, tot i que el seu company Esquerdinha el segueix de ben a prop, impulsat per l’encert que ha acreditat les darreres setmanes. De fet, en les últimes quatre jornades ha marcat sis gols.

Aquesta bona ratxa li ha permès enlairar-se fins al tercer lloc de la taula de golejadors de la lliga amb 14 dianes, les mateixes que acrediten Rafa Usín (Osasuna Xota) i Ximbinha (Industrias Santa Coloma). Esquerdinha ha respost en duels importants com ara contra el Pozo Múrcia (3-3), quan en absència de Ferrão per lesió va concentrar bona part de la responsabilitat ofensiva i va respondre amb un doblet.

EFICÀCIA

Ferrão només s’ha quedat sense marcar en 4 dels 15 partits de lliga que acumula
Equips més golejadors (*)
1r. Barça Lassa 77
2n. Movistar Inter 67
3r. El Pozo Múrcia 64
4t. Llevant 63
Golejadors de la lliga (*)
1r. Ferrão (Barça Lassa) 16
1r. Carlitos (Jaén Paraíso) 16
3r. Esquerdinha (Barça Lassa) 14
3r Ximbinha (Industr. Sta. Coloma) 14
3r. Rafa Usín (Osasuna Xota) 14
4t. Borja (Movistar Inter) 13
4t. Fernández (Jimbee Cartagena) 13
(*) fins a la jornada 16
bar

Ximbinha lidera el gol a Santa Coloma

A l’Industrias Santa Coloma, el gol també té com a primer exponent un nom brasiler: Geverson Chaves, conegut com a ‘Ximbinha’. En la seva segona temporada al club, l’ala pivot de 28 anys ja acredita 14 dianes, que li permeten estar en les primeres posicions en la taula de realitzadors de la lliga després de 16 jornades. De fet, només el superen Ferrão o Carlitos (tots dos amb 16). Els actuals registres reforcen les possibilitats de Ximbinha de superar els 21 gols que va marcar en la passada lliga. Llavors ja va erigir-se en el màxim artiller de l’Industrias Santa Coloma. Pol Pacheco, autor de 9 gols, segueix l’ala brasiler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)