Un punt sofert i valuós

Waterpolo. El Barceloneta manté la segona plaça del seu grup de la Champions després d’empatar contra el Brescia en un duel que va mantenir la incertesa fins a la botzina final

barceloneta 8 brescia 8

ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo, Famera, Munárriz (1), Vrlic (1), Larumbe (1), Perrone (2), Mallarach (1) –equip inicial–, Tahull (2), Granados, Álex Bustos, Prieto i Pau Linares.BRESCIA:Del Lungo, Christian Presciutti (1), Figlioli (2), Muslim (1), Bertoli, Janovic (1), Vukcevic (1) –equip inicial–, Gallo (1), Rizzo, Guerratto, Nora (1) i Nicholas Presciutti (-).PARCIALS:0-2, 4-2, 2-1 i 2-3.ÀRBITRE:Dervieux (França) i Margeta (Eslovènia). Van expulsar amb targeta vermell Nicholas Presciutti (14’). Eliminats per tres exclusions Bustos (25’) i Famera (2bar7’)

Intens i tancat. Així es pot definir el duel que va enfrontar l’Atlètic Barceloneta i el Brescia ahir a la tarda a la piscina de Sant Sebastià i que es va resoldre amb empat a vuit gols. Un resultat que permet als mariners mantenir la segona posició del grup 1 de la Champions i no veure’s superat pel conjunt italià, que també arribava a la cita amb una única derrota encaixada en la fase de grups contra el poderós Pro Recco.

“A casa sempre vols guanyar, però evidentment el Brescia és un gran equip i ara hem de continuar pas a pas”, comentava Chus Martín en relació al partit, que va mantenir la tensió fins a l’última jugada. I és que el mariners van disposar del darrer atac llarg per marcar el gol del triomf, però no es va poder culminar l’acció. “En l’última jugada amb l’Alberto [Munárriz] hem demanat una exclusió però els àrbitres no han xiulat res i tot s’ha acabat amb l’empat”, explicava Martín, que també destacava el pes que va tenir l’absència per lesió d’un jugador amb l’experiència de Fran Fernández.

Tot i aquesta última acció, l’empat no es pot qualificar d’injust tenint en compte com va desenvolupar-se el duel. De fet, la màxima diferència va ser el 0-2 inicial a favor del Brescia, que va fer saltar les alertes. Al Barceloneta li va costar prendre la mesura a la solidesa defensiva del rival i va ser incapaç de marcar fins el segon quart. Roger Tahull va ser l’encarregat de fer primer gol dels mariners, que a partir d’aquí van aconseguir equilibrar la situació fins a capgirar el marcador amb les posteriors dianes de Larumbe i Munárriz (2-3). Per aconseguir-ho, va ser important la millorar l’eficàcia de les superioritats, així com la intervenció sota els pals de Lopez Pinedo, que va començar a acumular aturades de mèrit. Tot i això, ni de bon tros s’havia desactivat al Brescia, que mantenia una batalla particular amb els àrbitres per algunes decisions. Al descans l’equilibri de ja era ben visible a l’electrònic (4-4).

El Barceloneta va arribar a posar-se per davant en un parell d’ocasions durant el tercer quart –5-4 i 6-5– després dels gols de Mallarach i Vrlic, però el Brescia responia amb la mateixa moneda. De fet,en l’últim quart va recuperar la iniciativa –parcial de 2-3– per tal d’obligar als locals a fer un últim esforç. Felipe Perrone va fer el 7-7 i després Tahull establiria el definitiu 8-8 a dos minuts pel final. Tot dos van acabar com a màxims realitzadors del conjunt mariner amb dos gols.