Tennis

El campió i el primer favorit no es veuran fins a la final

Tennis. Roger Federer i Caroline Wozniacki, que defensen el títol, i Novak Djokovic i Simona Halep van per diferents parts del quadre, segons ha determinat el sorteig de l’obert d’Austràlia

El campió de l’obert d’Austràlia de l’any 2018 i el primer favorit d’aquesta edició del 2019, tant en la categoria masculina com en la femenina, no es veuran les cares fins a una hipotètica final segons va determinar el sorteig dels quadres finals del primer Grand Slam de la temporada. En el quadre masculí Novak Djokovic és el primer favorit i el sorteig l’ha emparellat en el primer partit amb un jugador que sortirà de la fase prèvia. L’any passat el serbi va ser eliminat en els vuitens i en el seu camí cap a la final d’aquest any es podria trobar amb el vuitè favorit, el japonès Kei Nishikori, en uns hipotètics quarts.

El defensor del títol, Roger Federer, és el tercer cap de sèrie i va per la part baixa del quadre. El primer rival del suïs serà l’uzbek Denis Istomin, 99 del rànquing mundial. En uns possibles quarts Federer es podria trobar el sisè favorit, el croat Marín Cilic. En aquesta part del quadre Rafael Nadal, el segon cap de sèrie, debutarà contra l’australià James Duckworth, el 238 del rànquing mundial, que ha accedit al quadre amb una invitació. El manacorí tindrà com a principals dificultats per millorar els quarts de final de l’any passat el sud-africà Kevin Anderson (5) en uns teòrics quarts i el defensor del títol en una possible semifinal. El quart favorit, l’alemany Alexander Zverev, jugarà el seu primer partit contra l’eslovè Aljaz Bedene, el 67è jugador del món. En els quarts l’alemany es podria trobar amb l’austríac Diominic Thiem, setè favorit, i en les semifinals, amb Novak Djokovic.

Rivals complicats

Els dos catalans debutaran contra rivals que estan més ben situats en el rànquing mundial. El mataroní Albert Ramos (65 del món) jugarà contra l’hongarès Marton Fucsovics, que és el 35è del rànquing i l’any passat va arribar als vuitens. El barceloní Marcel Granollers (110 del rànquing) s’estrenarà contra el romanès Marius Copil, 61 del món i que té com a millor resultat a Austràlia la segona eliminatòria del 2015.

EL MANACORÍ

Nadal s’estrena contra el local Duckworth i en quarts es trobaria Anderson

ELS CATALANS

Ramos debutarà contra l’hongarès Fucsovics i Granollers, contra el romanès Copil

Muguruza juga el primer partit contra la xina Zheng

La tennista de Caracas formada a Catalunya Garbiñe Muguruza jugarà el primer partit a Melbourne contra la xinesa Saisai Zheng, la 39a del rànquing mundial. Muguruza, 18a cap de sèrie, buscarà millorar l’eliminació en el segon partit de l’any passat. El seu millor resultat van ser els quarts del 2017. En el seu camí es podria trobar la romanesa Simona Halep, la primera favorita, en uns hipotètics quarts de final. Halep debutarà contra l’estònia Kaia Kanepi. La defensora del títol, la danesa Caroline Wozniacki, va per la part baixa del quadre i només en una possible final es podria enfrontar a Simona Halep i repetir el partit pel títol que van disputar en la passada edició amb victòria en tres sets per la danesa. Wozniacki jugarà el seu primer partit contra la belga Alison van Uytvanck. La nord-americana Serena Williams torna a Austràlia després de la seva absència de l’any passat. Ha guanyat set títols, aquest any és la setzena favorita, debuta contra l’alemanya Tatjana Maria i en la quarta eliminatòria es podria trobar Simona Halep.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)