Handbol

“La base és la defensa i la riquesa col·lectiva”

Mundial. El seleccionador Jordi Ribera destaca que la capacitat del conjunt espanyol per superar les adversitats pot ser clau durant la competició

La selecció espanyola de Jordi Ribera i Toni García ha sabut fer virtut de les seves carències. L’aposta radical pel joc de combinació, amb protagonisme dels jugadors de segona línia, ha servit per contrarestar la seva falta de centímetres i les mancances en el llançament exterior. El tècnic de Sarrià de Ter considera que la capacitat de l’equip per sortir airós de diverses circumstàncies pot ser la clau per aconseguir un bon resultat en el mundial d’Alemanya i Dinamarca. “Hem d’anar construint partit a partit. En l’europeu ja vam tenir diferents dificultats, però l’equip sempre va anar endavant i aquests obstacles van servir per enfortir al grup”, va declarar l’entrenador català en una entrevista concedida a l’agència Efe. “Som un equip que dona molta continuïtat al joc i amb una gran varietat, i això sempre és positiu; a més, seguim mantenint un replegament bastant bo i tenim una sortida ràpida al contraatac”, va destacar respecte al torneig preparatori de Palència.

En tot cas, Ribera considera que hi ha aspectes a millorar: “En defensa, a Palència, no vam ser prou contundents. Vam rebre més gols del que és habitual i això és una cosa que hem d’ajustar.” I insisteix: “La base ha de ser la defensa, que sempre s’ha de mantenir sòlida, i a partir d’aquí aprofitar l.a nostra riquesa col·lectiva. Tenim moltes possibilitats de finalització, sobretot tenint en compte l’efectivitat en els extrems, però és clar que la base sempre ha estat la defensa i el contraatac.”

Més enllà de qüestions tàctiques, Ribera ressalta la importància d’accedir a la segona fase amb un bon coixí de punts. “És un grup exigent i necessitarem la nostra millor versió. Islàndia i Macedònia sempre estan en els grans campionats, i Croàcia és el rival que ens va eliminar en l’últim mundial. El camí cap a semifinals del grup A i B és molt més complicat que el C i el D”, sentencia.

Rècord d’espectadors

El mundial, que va arrencar ahir amb els partits a Berlín i Copenhaguen, ja ha establert el seu primer rècord, el d’assistència d’espectadors, ja que s’han venut 850.000 entrades abans de l’inici de la competició. Una xifra que supera, segons va informar l’organització, en 130.000 l’anterior marca, que es va fixar en el mundial de l’any 2007 a Alemanya, al qual van assistir 720.000 espectadors. De les 850.000 entrades venudes, 500.000 corresponen a partits que es disputaran en terreny alemany i les altres 350.000, en pavellons danesos.

Debut contra Bahrain

Jordi Ribera assegura que per sobre del resultat, atesa la superioritat d’Espanya sobre Bahrain, és primordial tancar el debut mundialista (20.30 h per Tdp) “amb les millors sensacions possibles”, pensant en els compromisos posteriors. El tècnic sarrianenc destaca que el conjunt àrab té el punt fort en les accions d’un contra un en atac, tot i que ha millorat considerablement el seu joc col·lectiu. En l’aspecte individual, el central Husain Alsayyad és el jugador que capitalitza tot el joc ofensiu de Bahrain.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)