Esports de muntanya

Com a catalans, sí; com a espanyols, no

Raquetes de neu. Els membres de la selecció catalana van renunciar a la Ciaspolada el 5 de gener perquè els obligaven a competir com a espanyols

Els components de la selecció catalana de raquetes de neu van renunciar el passat de 5 gener a disputar la clàssica de la Ciaspolada (Itàlia) perquè la federació mundial (WSSF) els obligava a competir sota la bandera espanyola perquè en el seu reglament la prova alpina constava com a campionat del món oficial. Això va impedir a la millor especialista catalana, Laia Andreu, igualar el rècord absolut de victòries, després que el 2018 va aixecar els braços per quarta vegada.

“Vam mirar de fer gestions directament amb l’organització perquè fa molts d’anys que hi anem, però la WSSF ens té el dit a l’ull i va avisar-nos clarament que si hi anàvem nosaltres ens havíem d’inscriure com a equip espanyol”, explica el seleccionador català, Just Sociats, que admet que la selecció també es perdrà el campionat d’Europa a Àustria pel mateix motiu.

El conflicte entre la federació catalana i la WFFS va començar fa dos anys quan aquesta va prohibir a la selecció catalana, sense avís previ, disputar el campionat del món als Estats Units. En aquell moment es va demanar a la federació catalana (FEEC) competir sota la bandera espanyola, però aquesta s’hi va negar. La catalana, que era reconeguda per la WSSF, va sortir de la federació internacional i en va impulsar una de nova (ISSF) amb associacions d’altres països. La nova federació ja va organitzar la temporada passada els seus primers campionats oficials, però l’escissió encara és un fet en alguns països, com a Itàlia. En qualsevol cas, l’equip català podrà tornar a la Ciaspolada el 2020 quan la competició torni al format habitual i no es disputi sota el règim de seleccions “estatals”.

La renúncia a la Ciaspolada i a l’europeu ha obligat la selecció a fer alguns canvis en el calendari del 2019. Durant els mesos d’hivern disputarà tres competicions a Europa: Suïssa (25 de gener), Itàlia (10 de febrer) i Noruega (març). La gran novetat serà el viatge el 30 d’agost a la Copahue Extremo a l’Argentina. La selecció la formen aquesta temporada, a banda de Laia Andreu i Just Sociats, els especialistes Sílvia Leal, Sílvia Zuñiga, Laia Aguilar, Edu Hernández, Marc Trasserra i Quim Costa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)