Esquí

La temporada 2019 de Gos Àrtic es viurà amb un esperit 100% Pirena

La gran cita serà la celebració de l'Snow Race, una cursa que passarà per les neus de l'Aran i el Pallars Sobirà

Del 18 al 22 de febrer se celebrarà al Pirineu de Lleida la primera edició de la Snow Race by Gos Àrtic, una cursa de múixing de 5 dies, que vol recuperar l’esperit de Pirena, la ruta blanca dels Pirineus. S’ha previst la disputa de 6 etapes -diürnes i nocturnes- en 5 dies. Les dues primeres jornades es disputaran a l’estació aranesa de Baqueira Beret i les altres dues a l’estació pallaresa de Port Ainé. El dimecres serà jornada de descans per als equips. El darrer dia, divendres 22 de febrer, es farà a l’hotel Port Ainé 2000 la festa de cloenda, amb l’entrega de premis.
 
Snow Race by Gos Àrtic s’ha concebut com una cursa de mitja distància, i està previst que inclogui etapes d’entre 22 i 28 km (en funció de la quantitat i la qualitat de la neu). Serà la cita de referència de la temporada al Pirineu i busca retornar el protagonisme de l'esport amb gossos a les muntanyes catalanes, revivint l'esperit de la Pirena. Hi prendran part una quinzena d'equips de múixing, amb tirs a partir de 6 gossos.
 
A banda d'aquesta competició, per a aquesta temporada Gos Àrtic ha programat tres esdeveniments més.
 
El Campionat d'Espanya de Múixing Neu tornarà a aplegar a Baqueira Beret, els dies 9 i 10 de març, els representants de les diferents federacions de l'estat en les disciplines de múixing, esquijòring i canicròs, per decidir els nous campions d'Espanya de les diferents categories.
 
El 24 de març se celebrarà a la platja de Gavà Mar (Barcelona) la tercera edició del Dog Day by Gos Àrtic, una jornada de participacó popular dedicada a la promoció de l'esport amb gossos i la tinença responsable d'animals i que ja s'ha consolidat com una trobada de referència solidària i formativa.
 
Finalment, del 26 al 28 d'abril es disputarà la segona edició de la Dryland Xtrem by Gos Àrtic, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, entre els refugis de Sant Joan de l'Erm i Comes de Rubió. Una cursa de tres dies sobre terra oberta a les categories de canicròs, bikejöring i scooter. Seran tres jornades amb quatre etapes diürnes i nocturnes d’entre 4 i 9 km sobre terra.
 
Podeu seguir tota la informació relativa a la temporada 2019 a www.clubgosartic.cat.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)