Rugbi

Un regal després de festes

Rugbi. La Santboiana i el Barça protagonitzen aquest matí al Baldiri Aleu un derbi carregat d’al·licients, en què a la rivalitat esportiva s’hi afegeix el frec a frec que mantenen a la classificació

El derbi català entre la Santboiana i el Barça sobresurt en la represa de la lliga de divisió d’honor de rugbi després de l’aturada de Nadal. Una cita programada per a aquest migdia (11.45 h) al Baldiri Aleu i que conté molts al·licients. A la rivalitat esportiva que ja caracteritza un derbi s’hi afegeix la situació dels dos equips a la classificació. “Som rivals directes perquè hi ha molt pocs punts de distància entre els dos equips”, exposava dijous Sergi Guerrero, tècnic del conjunt blaugrana en referència a la classificació. Després de 13 jornades, els blaugrana són cinquens amb 34 punts, mentre que els de Sant Boi ocupen la setena plaça amb 32. “Guanyar significa consolidar la posició, i si perdem ens avançaran”, afegia Guerrero.

Encara és aviat perquè el derbi determini les opcions d’estar en el play-off –reservat al sis primers classificats de la lliga regular–, però qui en surti vencedor rebrà un bon impuls anímic. “Serà un partit molt emfàtic, però tenim l’avantatge de jugar a casa i ho hem d’aprofitar”, comentava també en els dies previs a la cita Ricardo Martinena. En aquest aspecte, l’entrenador de la Santboiana confia que el fet de jugar al Baldiri Aleu sigui un “factor clau” a l’hora de decantar el duel: “Al nostre estadi perdem pocs partits i l’objectiu és mantenir aquesta solidesa a casa.”

Tant la Santboiana com el Barça van resoldre amb una derrota la jornada prèvia a l’aturada de Nadal, tot i que les sensacions van ser més negatives per als de Sant Boi pel contundent 55-7 encaixat contra el poderós El Salvador. Llavors, però, l’equip arrossegava catorze jugadors lesionats, sis dels quals s’han pogut recuperar les últimes setmanes. “Necessitàvem l’aturada. Ara hem recuperat jugadors i això ens ha de permetre ser més competitius”, destacava Martinena. Per la seva banda, Guerrero també considera que l’aturada ha anat bé als blaugrana per tal de recuperar forces amb vista a la segona part del curs i afrontar el derbi d’avui “amb les màximes expectatives”.

Els dos equips ja es van veure les cares el passat 30 de setembre a la Foixarda coincidint amb el derbi de la primera volta. El duel es va resoldre a favor de la Santboiana per un ajustadíssim 26-27. “Tot just era la tercera jornada. Ells van fer un bon inici. Després vam remuntar, però la Santboiana va saber tancar el partit. En la recta final vam disposar d’ocasions per guanyar, però no va poder ser. Ara, si estem a l’altura del partit, tenim una nova oportunitat”, rememorava Guerrero. Amb vista al derbi d’avui, el tècnic del Barça pronostica que els blaugrana hauran de mostrar-se “sòlids en defensa” i esforçar-se perquè el rival “no trenqui la línia amb facilitat”. “Sobretot serà important defensar sense cometre gaire faltes perquè no tinguin possibilitats d’avançar cap al nostre camp”, afegeix. Pel que fa a Martinena, aposta perquè els de Sant Boi marquin el ritme aprofitant el fet de jugar a casa. “Hem de tenir la possessió i aprofitar cada oportunitat per controlar el joc“, conclou.

LA PRÈVIA

Com qualsevol derbi serà un partit molt emfàtic. Nosaltres hem d’aprofitar l’avantatge de jugar a casa

MENYS LESIONATS

La Santboiana ha aprofitat l’aturada de Nadal per recuperar sis jugadors

LA CLASSIFICACIÓ

Mirarem de tenir la possessió a favor i d’aprofitar cada oportunitat per controlar el joc
Ricardo Martinena
TÈCNIC DE LA SANTBOIANA
Serà important defensar bé i sense cometre faltes per evitar que avancin cap al nostre camp
Sergi Guerrero
TÈCNIC DEL bARÇA
El Barça és cinquè, però només amb dos punts més que la Santboiana (7è)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)