Tennis

Djokovic i Zverev passen a la tercera eliminatòria

Tennis. L’austríac Dominic Thiem, en canvi, queda fora de l’obert d’Austràlia eliminat pel jugador local de 19 anys Alexei Popyrin

El jove australià de 19 anys Alexei Popyrin (149è de l’ATP), que va obtenir l’accés al quadre amb una invitació de la organització, ha fet saltar la banca a Melbourne davant el deliri de la parròquia local superant l’austríac Dominic Thiem per 7-5, 6-3, 2-0 i retirada i ha trencat la monotonia de domini dels grans aspirants al títol de l’obert d’Austràlia 2019. Thiem ja havia trontollat contra Benoit Paire en un partit molt dur a cinc sets i avui ha plegat després de demanar assistència mèdica. Novak Djokovic, pràctic, elegant i eficient, ha prosseguit el seu camí amb la fermesa habitual eliminant el perillós francès Jo-Wilfried Tsonga per 6-3, 7-5 i 6-4. El francès, que surt d’un seguit de lesions, ha fet un partit molt digne mirant de fer mal al serbi amb constants canvis d’altures per evitar el monòleg rival, però el número 1 ha confirmat expectatives i ha contrarestat el parany. El serbi s’enfrontarà en la tercera eliminatòria al jove canadenc Denis Shapovalov, un dels màxims exponents de la next gen.

El triomf de l’alemany Alexander Zverev ha seguit un guió ben diferent. Tenia el partit ben encarrilat –dos sets a zero–però es va refiar en excés i es va veure abocat a una situació compromesa quan el francès Jérémy Chardy el va abocar al cinquè set. L’hamburguès ha reaccionat amb empenta en el cinquè set –7-6 (5), 6-4, 5-7, 6-7 (6) i 6-1– i jugarà davant del convidat australià de 26 anys Alex Bolt, botxí de l’etern francès Gilles Simon. També ha quedat fora de combat el suís Stan Wawrinka. El campió del 2014 ha claudicat davant del canadenc Milos Raonic per 6-7 (4), 7-6 (8), 7-6 (11)7-6 (5) en quatre hores. Raonic se les haurà en la tercera eliminatòria amb el francès Pierre-Hugues Herbert, botxí del coreà Hyeon Chung, semifinalista l’any passat però que no ha jugat al mateix nivell.

En el quadre femení, la canadenca Eugenie Bouchard no ha estat un obstacle de suficient entitat per a Serena Williams: 6-2 6-2. L’heptacampiona a Melbourne, que no jugava des de l’obert dels EUA i que ha exhibit fins ara un estat de forma pletòric, tindrà al davant en la tercera eliminatòria a la jove ucraïnesa de 18 anys Daiana Yastremska, paradigma de la nova generació que està aixecant la veu en aquest inici de temporada. Amb un revés a dues mans molt eficient, Yastremska s’ha desfet de la canària Carla Suárez (23) per 6-3, 3-6 i 6-1.

Simona Halep, per la seva banda, continua jugant amb foc. La romanesa s’ha hagut de tornar a arromangar per batre la nord-americana de 20 anys Sofia Kenin per 6-3, 7-6 (5) i 6-4 i ara se les haurà amb la nord-americana Venus Williams, paradigma de l’experiència i davant de la qual haurà d’apujar el seu nivell si vol optar al títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)