Tennis

La remuntada del segle

Tennis. Obert d’Austràlia. Pliskova aixeca un 1-5 en el tercer set i salva quatre pilotes de partit en el novè joc contra la gran Serena, i jugarà la semifinal contra la japonesa Osaka

Les grans remuntades són relativament habituals en el tennis, però adquireixen més o menys transcendència en funció de l’escenari i de l’exigència del rival. Per això, la que ahir va protagonitzar la txeca Karolina Pliskova contra Serena Williams en els quarts de final de l’obert d’Austràlia va ser heroica: 6-4, 4-6 i 7-5 en dues hores i 10 minuts. Pliskova, que té l’extennista de Montsó Conchita Martínez en el seu grup tècnic, no va poder contenir les llàgrimes d’emoció quan va batre la icona nord-americana aixecant un 1-5 en contra en el tercer set i salvant en el novè joc amb 4-5 quatre pilotes de partit amb una gestió perfecta de les emocions. De fet, Pliskova, que té un dels millors serveis del circuit, va jugar amb més criteri quan anava per sota que no pas quan va veure la claror d’una possible victòria. No va saber gestionar la situació d’avantatge quan en el segon set va trencar en el cinquè joc –6-4 i 3-2– davant d’una rival erràtica. A Serena, però, mai no se la pot donar per vençuda. La guanyadora de 23 Grand Slams –l’últim, precisament, l’obert d’Austràlia del 2017– va replicar amb un contrabreak que la va catapultar. Fins al punt d’encarrilar el partit amb contundència abans que Pliskova ressuscités amb tres trencaments (3/3) en el tercer parcial. Serena es va tòrcer el turmell abans de la remuntada, però en les declaracions posteriors va treure importància a aquest fet.

La txeca, que ja havia batut Serena però en un context diferent, a l’obert dels EUA del 2016, jugarà la seva primera semifinal de Grand Slam després d’haver-se acomiadat abans quatre vegades en els quarts: Austràlia 2017 i 2018 i obert dels EUA 2017 i 2018. La seva rival serà la perillosa japonesa Naomi Osaka, que fa camí cap al número 1 i va derrotar amb autoritat la ucraïnesa Elina Svitolina –6-4 i 6-1– amb un recital d’agressivitat: 31 cops guanyadors per 11. La segona japonesa que arriba a la semifinal, rere Kimiko Date (1994), va consumar cinc breaks seguits –tres en el primer set i dos en el segon– restant molt a prop de la línia de servei i això va desfer la dinàmica d’igualtat.

LES PROTAGONISTES

He fet altres remuntades amb un set en contra o un ‘break’, però aquesta és la millor de la meva carrera
Karolina Pliskova
Rod Laver Arena. 9.30 h Semifinal
(14) Stefanos Tsitsipas - (2) Rafa Nadal
No ha estat el turmell, simplement ella ha jugat de manera increïble quan jo tenia pilotes de partit
Serena Williams
HOMES. Quarts de final
(1) Djokovic - (8) Nishikori 6-1, 4-1 i ret.
(28) Pouille - (16) Raonic 7-6, 6-3, 6-7, 6-4
DONES. Quarts de final
(4) Osaka - (6) Svitolina 6-4, 6-1
(7) Pliskova - (16) S. Williams 6-4, 4-6, 7-5

Djokovic fa la feina i Pouille és el convidat sorpresa

En el quadre masculí, Novak Djokovic va eliminar el japonès Kei Nishikori per 6-1, 4- 1 i retirada per dolor a la cuixa dreta i accedeix per setena vegada a les semifinals. Infal·lible, sempre que les ha jugat ha estat campió. El seu rival serà el francès Lucas Pouille, un convidat certament inesperat que va barrar el pas al canadenc Milos Raonic, que a pesar de signar 25 ‘aces’ –14 del gal– perd una altra oportunitat: 7-6(4), 6-3, 6-7(2) i 6-4 en tres hores. Serà la primera aparició de Pouille en unes semifinals de Grand Slam. Fins ara, el seu millor resultat són els quarts de Wimbledon i de l’obert dels EUA del 2016. De fet, mai havia guanyat cap partit a Melbourne en les seves cinc participacions anteriors entre el 2014 i el 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)