Handbol

Cita d’estrelles a Hamburg

Handbol. Dinamarca-França i Alemanya-Noruega, dues semifinals d’alt voltatge abans de la fi de festa del mundial, que es disputarà diumenge a Herning

Provinents de Colònia i de Herning, les quatre millors seleccions del mundial –Dinamarca i França, en la primera semifinal (17.30 h), i Alemanya i Noruega, en la segona (20.30 h)– es traslladaran per un dia a Hamburg per dirimir els dos equips que lluitaran pel títol i els que ho hauran de fer per la medalla de bronze.

El conjunt bleu aspira a conquerir la seva tercera corona consecutiva, la cinquena en les sis últimes edicions, amb un bloc dels Experts rejovenit. Dels quatre semifinalistes, la selecció de Didier Dinart és la que presenta pitjors números. Va encaixar una derrota contra Croàcia (20-23) i va salvar l’empat contra Alemanya amb un gol de N’Guessan a l’últim sospir (25-25), a més d’haver segellat algunes victòries ajustades contra el Brasil (22-24) o Rússia (23-22). La situació no és nova i no seria la primera vegada que l’equip francès ofereix la seva millor versió en un gran campionat a l’hora de la veritat, després d’haver dibuixat una trajectòria irregular. Tot i que és lluny del seu millor moment, Nikola Karabatic ha sabut transmetre la seva capacitat competitiva als Mahe, Fàbregas, Mem, Remili i companyia. Per contra, Dinamarca, la vigent campiona olímpica, arriba a les semifinals amb un full de resultats immaculat. És l’únic equip que no ha cedit ni un sol punt en tot el campionat. Amb un Mikkel Hansen desencadenat, pitxitxi amb 53 gols, i amb Niklas Landin com una assegurança de vida sota els pals, s’ha mostrat fins ara com el bloc més fiable. El blaugrana Casper Mortensen arrossega molèsties al genoll esquerre i pràcticament no ha jugat en les últimes jornades després d’un inici de campionat espectacular. L’expedició de Nikolaj Jacobsen haurà d’abandonar per un dia el refugi al Jyske Bank Boxen de Herning per disputar les semifinals a Hamburg, però esperen tornar-hi per jugar la gran final.

En la segona semifinal, Alemanya intentarà fer valer la seva condició d’amfitrió, que fins ara tan bon resultat li ha donat tant a la primera fase en el Mercedes Benz Arena de Berlín, com en la segona en el Lanxess Arena de Colònia. Més enllà de jugar a casa, el conjunt de Christian Prokop fonamenta bona part del seu potencial en la defensa, on el líder és el poderós Hendrik Pekeler. La direcció de Fabian Wiede, un bon reguitzell de canoners, i la velocitat i la classe de la seva estrella, l’extrem Uwe Gensheimer, són els altres arguments del conjunt local. La progressió en les últimes temporades de Noruega, vigent subcampiona mundial, no s’entendria sense la irrupció del central Sander Sagosen, que als seus 23 anys ja és a l’olimp dels escollits. A més de l’astre del PSG, la defensa alemanya s’haurà de preocupar de l’extrem Magnus Jondal i el veterà pivot Bjarte Myrhol, jugadors capaços de desequilibrar qualsevol partit.

Ferran Solé, a prop del pitxitxi

Si hi ha algun jugador de la selecció espanyola que està brillant amb llum pròpia és l’extrem de Sant Quirze del Vallès Ferran Solé (1992). Escollit en el set ideal de l’europeu de Croàcia, el jugador del Tolosa continua creixent a marxes forçades i en aquest mundial, amb 51 dianes, figura en el segon lloc de la taula de golejadors, només darrere del danès Mikkel Hansen, que n’ha fet 53. Demà l’espera Egipte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)