Noruega deixa fora l’amfitrió, Alemanya, i passa a la final del mundial

Handbol. Venç per 25-31 després d’un partit molt disputat i amb molta lluita, i s’enfrontarà a Dinamarca en la final. Cap dels dos ha guanyat mai el títol

Noruega ha eliminat a Alemanya, l’amfitrió, davant de la seva afició al guanyar per 25-31 i jugarà la final del mundial contra Dinamarca. Cap dels dos equips ha guanyat mai aquest títol, tot i que els danesos han arribat a tres finals i els noruecs a una, la de l’última edició. La segona semifinal ha sigut molt disputada i amb molta lluita. En la primera meitat les defenses s’han imposat i després d’un domini inicial dels alemanys, 3-1 i 6-5, els noruecs s’han posat per davant en el marcador i han arribat al descans amb un 12-14 al seu favor. En la segona meitat sempre s’han mantingut per davant amb curtes avantatges, i en els últims cinc minuts han sabut controlar l’última reacció local, i amb els alemanys derrotats han ampliat la seva avantatge final.

Dinamarca s’ha classificat per la final del mundial al derrotar al campió de les dues últimes edicions, França, per 38-30. El conjunt danès, que organitza la competició conjuntament amb Alemanya, s’ha mostrar molt superior i ha manat en el marcador des de l’inici. Dinamarca ha arribat al descans amb sis gols d’avantatge (21-15) i en la segona meitat ha incrementat la diferència fins als deu gols de marge (30-20 en el minut 43). El lateral Mikkel Hansen ha sigut el líder del seu equip, l’ha dirigit en atac, ha anotat 12 gols i ha donat 6 assistències. El rival de Dinamarca en la lluita pel títol mundial –no ha sigut mai campió–, sortirà del partit que jugaran aquest vespre (20:30 h) Alemanya i Noruega.