Dinamarca i Noruega lluitaran pel títol mundial

Handbol. Els danesos han eliminat França, la campiona, i els noruecs, Alemanya, l’amfitriona. Cap dels dos ha guanyat mai l’or mundialista

ALEMANYA 25 NORUEGA 31

ALEMANYA:Wolff, Gensheimer (7, 4p), Wiede (5), Pekeler (1), Groetzki (2), Drux (1) i Fath –set inicial–; Heinevetter (p.s.), Lemke, Wiencek, Suton (1), Weinhold, Hafner, Musche (1, 1p), Bohm (6) i Kohlbacher (1).NORUEGA:Bergerud (p.s.), Sagosen (6), Jondal (4, 3p), Bjornsen (3), Gullerud (1), O’Sullivan (1) i Rod (7), –set inicial–; Christensen (p.s.), Myrhol (6), Jakobsen, Overby, Johannessen (2), Tangen (1), Reinkind, Blonz i Lie Hansen.PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-2, 3-4, 6-5, 7-9, 10-12, 12-14 (descans); 15-17, 17-21, 20-23, 22-25, 23-26 i 25-31.ÀRBITRES:V. Horacek i J. Novotny (República Txeca). Van excloure Pekeler (3), Kohlbacher (2), Gensheimer, Drux, Overby, Gullerud i Hansen.

DINAMARCA 38 FRANÇA 30

DINAMARCA:Niklas Landin (2), Magnus Landin (3), Lauge (6), Zachariassen (5), Svan (4), Mollgaard i Mensah, –set inicial–; Green (p.s.), Mortensen, Markussen, Torft (1), Mikkel Hansen (12, 4p), Olsen (5), Johan Hansen, Oris, Hald.FRANÇA:Gerard, Mem (1), Mahe (8, 3p), N’Guessan (4), Guigou (1, 1 p), Fàbregas (3), i Porte –set inicial–; Doumoulin (p.s.), Remili (2), Lagarde (3), Richardson (6, 2p), Nikola Karabatic, Grebille, Abalo (1), Luka Karabatic (1), Dipanda.PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-2, 6-4, 9-5, 13-9, 17-13, 21-15 (descans), 24-18, 27-19, 31-22, 33-25, 35-28 i 38-30.ÀRBITRES:M. Gubica i B. Milosevic (Croàcia). Van excloure Zachariassen, Mollgaard (2), Nikola Karabatic, N’Guessan, Luka Karabatic i Fàbregas.

Dinamarca i Noruega jugaran la final del mundial i lluitaran per un títol que cap de les dues seleccions ha aconseguit guanyar mai. Els danesos disputaran la seva quarta final i els noruecs, la segona, i buscaran millorar el subcampionat que van aconseguir en l’última edició. Els danesos, un dels amfitrions, es van classificar en derrotar el campió de les dues últimes edicions, França, per 38-30. Els noruecs es van desfer de l’altre amfitrió, Alemanya, i el van superar davant de la seva afició per 25-31.

El conjunt danès es va mostrar molt superior i va manar en el marcador des de l’inici. Dinamarca va arribar al descans amb 6 gols d’avantatge (21-15) i en la segona meitat va incrementar la diferència fins als 10 gols de marge (30-20 en el minut 43). El lateral Mikkel Hansen va ser el líder del seu equip, el va dirigir en atac, va anotar 12 gols i va donar 6 assistències. El conjunt francès no va estar gens encertat en defensa ni a la porteria i la primera aturada va arribar en el minut 27 i quan ja havien canviat el porter titular.

La segona semifinal va ser molt disputada i amb molta lluita. En la primera meitat les defenses es van imposar als atacs i, després d’un domini inicial dels alemanys, 3-1 i 6-5, els noruecs es van avançar i van arribar al descans amb un 12-14 al seu favor. En la segona part Noruega sempre es va mantenir a davant amb curts avantatges, i en els 5 darrers minuts va saber controlar l’última reacció local per intentar capgirar el resultat. En els darrers instants i amb els alemanys derrotats, els noruecs van ampliar el seu avantatge final.

Espanya busca el setè lloc i el preolímpic

La selecció espanyola ha de guanyar Egipte (17.30 h) per assegurar-se el setè lloc del mundial, l’últim que dona dret a disputar el preolímpic per a Tòquio 2020. El seleccionador espanyol, el tècnic català Jordi Ribera, ha manifestat: “Hem d’afrontar el partit com una final, com si fos la medalla d’or.” El seleccionador estatal ha dit que Egipte ha anat de menys a més i que l’equip que entrena el català David Davis s’agafarà el partit com un premi: “Per a ells estar aquí és un premi i per a nosaltres és una responsabilitat”, ha afirmat Jordi Ribera.