Setena i cap al preolímpic

Handbol. Espanya venç Egipte en l’últim partit del mundial amb una gran actuació de Joan Cañellas, que anota nou gols, i Ferran Solé, que en fa set

ESPANYA 36 EGIPTE 31

ESPANYA:Pérez de Vargas, Gurbindo, Ángel Fernández (1), Cañellas (9), Morros, Guardiola i Solé (7, 2p) –set inicial–; Corrales (p.s.), Entrerríos (5), Álex Dujshebaev (1), Aguinagalde, Aleix Gómez (4), Ariño (3), Goñi (2) i Figueras (4).EGIPTE:Eltayar, Eissa (3), Abdou, Elahmar (7, 3p), Shebib (6), Sanad (2) i Abdelrahim (1) –set inicial–; Hendawy (p.s.), Omar (3, 1p), Khairy, Hagag (2), Elmasry (1), Nawar, Elwakil (3), Elderaa (1) i Zeinelabedin (2).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-2, 6-5, 10-10, 13-12, 14-14 i 17-18 (descans); 20-21, 25-22, 28-24, 31-28, 35-28 i 36-31.ÀRBITRES:M. Gjeding i M. Hansen (Dinamarca). Van expulsar amb targeta vermella Elmasry i van excloure Joan Cañellas (2), Morros, Eissa, Elwakil i Zeinelabedin.

La selecció espanyola va fer el que tocava en l’últim partit del mundial i en guanyar Egipte 36-31 va finalitzar en setena posició i va ocupar l’última plaça per classificar-se per al preolímpic de Tòquio 2020. Espanya no ho va tenir gens fàcil per aconseguir la victòria i fins a la segona meitat no va poder resoldre el partit. Els catalans Joan Cañellas, amb nou gols, i Ferran Solé, amb set, van ser peces importants en la reacció del conjunt estatal, que perdia en el descans per 17-18.

El conjunt que dirigeix el tècnic català Jordi Ribera no va fer una bona primera meitat en defensa i no va saber trobar solucions en l’atac estàtic i va arribar a estar sis minuts sense marcar cap gol. El conjunt egipci, que entrena el català David Davis, va saber aprofitar les seves ocasions. Va tenir un màxim avantatge de dos gols (14-16) en el minut 26, i va arribar al descans guanyant d’un. Espanya es va mantenir a curta distància gràcies a l’encert en els contraatacs, sobretot de Ferran Solé, que va anotar cinc gols en el primer temps.

En els primers minuts de la segona meitat l’encert del també català Aleix Gómez, i de Joan Cañellas van posar al davant el conjunt estatal (22-21) i a partir d’aquí va agafar el domini del partit. Gonzalo Pérez de Vargas va incrementar l’encert sota els pals –va acabar amb 15 aturades–, i l’equip va millorar en la defensa. L’atac també va sortir reforçat i es va arribar a la màxima diferència de set gols a sis minuts del final, 35-28. Joan Cañellas va completar una gran segona meitat i va marcar nou gols de deu llançaments –l’única errada va ser en el darrer minut i amb el 36-31 final en el marcador.

Dinamarca o Noruega s’estrenaran com a campiones

Dinamarca i Noruega disputaran aquesta tarda (17.30 h) la final del mundial a la localitat danesa de Herning. Cap dels dos conjunts ha estat mai campió del món i el que guanyi s’estrenarà en el palmarès. Els danesos han arribat a tres finals del mundial –1967, 2011 i 2013–, i les han perdut totes tres, i els noruecs només n’ha jugat una, la de l’última edició del 2017 i també van perdre. Dinamarca, una de les amfitriones, comptarà amb el suport del seu públic però també amb el seu potencial sobre la pista, que l’ha mantingut com l’únic conjunt que compta els seus partits per victòries. En la segona fase els danesos i els noruecs van jugar en el mateix grup i Dinamarca va guanyar en el seu enfrontament per 30-26.