Dinamarca, campiona mundial

Handbol. L’equip local ha dominat Noruega en totes les facetes del joc i ha guanyat la final per un contundent 22-31

Després de tres finals perdudes, la selecció de Dinamarca ha assolit a Herning el seu primer títol mundial a costa de Noruega (22-31), que com fa dos anys a França s’ha hagut de conformar amb el subcampionat. El conjunt amfitrió ha imposat la potència dels seus jugadors de primera línia davant un rival que ha donat moltes facilitats en defensa. Excepte els 10 primers minuts, el combinat de Nikolaj Jacobsen ha portat sempre la iniciativa i a la mitja part ja manava per 7 gols de diferència (11-18). Després de la represa, l’equip de Christian Berge ha aturat durant uns minuts la piconadora danesa (15-21), però el conjunt local s’ha tornat a engreixar i ha encarrilat definitivament la final amb un parcial de 0-5 (15-26), que obria l’escletxa fins als 11 gols. Pel bàndol local, han destacat els 7 gols de Mikkel Hansen i les 12 aturades de Niklas Landin.

En la pugna per la medalla de bronze, França li ha guanyat la partida a Alemanya (25-26) gràcies a un gol de Nikola Karabatic a l’últim instant.