Atletisme

Dibaba torna a escena

Atletisme. L’estrella etíop, que competirà en els 1.500 m, serà un cop més el gran reclam en el míting internacional de Catalunya, demà a Sabadell

Tot i que ja no li serveix de camp base durant els mesos de primavera i estiu, l’etíop Genzebe Dibaba continua fidel al míting internacional de Catalunya en pista coberta, que es disputarà demà a Sabadell. Si en les tres participacions anteriors va competir en 3.000 m (8:22.50 el 2016 i 8:31.33 el 2018) i 2.000 m (5:23.75, encara rècord mundial, el 2017), en aquesta ocasió apostarà pels 1.500 m. Avui, en la roda de premsa prèvia a la competició, explicarà les seves intencions. En tot cas, la cursa promet emocions fortes, ja que en la llista de sortida també hi haurà algunes de les millors especialistes estatals, com ara la castellana Marta Pérez, la catalana Montse Mas, o l’aragonesa Isabel Macías. La plusmarca mundial en 1.500 m en pista coberta, en poder de Dibaba, és de 3:55.17 (Karlsruhe, 2014), i el millor registre del curs és de 4:08.36, acreditat per la canadenca Gabriela Debues-Stafford, el 26 de gener a Boston.

El migfondista de la Galera Llorenç Sales (UA Montsià), que ja ha segellat la mínima europea en 1.500 m (3:42.76), competirà aquest cop en els 3.000 m, al costat del seu company d’entrenaments Artur Bossy –campió català de la distància–, els espanyols Fernando Carro, Sebas Martos i Sergio Jiménez, i el francès Yoann Kowal, cinquè en els 3.000 m obstacles dels Jocs de Rio. En els 1.500 m destaca la participació d’alguns dels millors migfondistes estatals, amb Kevin López, Adrian Ben, Alberto Imedio i Ignacio Fontes.

En els 60 m femenins destaca la participació de la vilanovina Estela García (7.41) i la xilena Isidora Jiménez (7.29). En la prova masculina, els grans favorits seran l’equatorià del Barça Álex Quiñónez –que aquest curs s’ha estrenat en pista coberta–, el velocista d’Oman Barakat Al Harti, el de la Costa d’Ivori Artur Cissé i el català d’origen nigerià Patrick Chinedu Ike. Tot i haver fet el salt als 1.500 m, la banyolina Esther Guerrero tornarà a competir en un 800 m , on la setmana passada ja va triomfar en una reunió a Göteborg (2:04.30). A Sabadell, coincidirà amb la velocista granadina Laura Bueno, recordista espanyola de 500 i 600 m, les etíops Mahelet Mulugeta –que acredita un registre inferior als 2 minuts– i Freweyni Haylu, l’eslovaca Iveta Putalova, i la també catalana Zoya Naumov. En els 400 m hi competiran, entre altres, la catalana Carmen Sánchez (FC Barcelona) i l’eslovaca Agata Zuplin.

Pel que fa als concursos, el santcugatenc Dídac Salas (FC Barcelona) disposarà d’una altra oportunitat per guanyar-se el bitllet per a Glasgow en salt de perxa (5,65 m). Un dels seus rivals serà el navarrès Adrián Vallés. A partir de les 18.30 h, hi ha dues hores d’espectacle de primer nivell atlètic garantit a Sabadell.

PRECEDENTS

A Sabadell, hi ha establert un rècord mundial de 2.000 m i dues millors marques de l’any en 3.000 m
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)