Amarga represa europea

La derrota a la pista del Veszprém trenca la ratxa de nou victòries consecutives del Barça Lassa en la fase de grups màxima competició europea; tot i això manté el lideratge amb tres punts més que el Vardar

veszpréM 29 BARÇA 26

VESZPRÉM:Sterbik (Mikler, de 17’ a 49’); Marguc (1), Nagy (2), Lekai (3), Blagotinsek, Mackovsek (3), Manaskov (4,1p) –equip inicial–, Gajic, Ilic (2), Strlek (1), Nilsson (1), Mahé (5), Nenadic (4), Tonnesen (3) i Terzic.BARÇA LASSA:Möller; Víctor Tomàs (4), Mem (3), Fàbregas, Thiagus Petrus (1), N’Guessan (4), Ariño (4) –equip inicial–, Andersson, Áleix Gómez (3), Duarte (2), Raúl Entrerrios (1), Dolenec (3p), Syprzak (1), Nemanja Ilic i Pérez de Vargas (p,s.) .GOLS:2-2, 3-3, 8-7, 11-9, 14-12, 15-15 (descans); 17-15, 19-18, 22-22, 26-24, 28-26 i 29-26.ÀRBITRES:Mirza Kurtagic i Mattias Wetterwik (Suècia). Exclusions a Blagotinsek (20’ i 31’) i Gajic (35’) pel Veszprém; i Tomàs (49’) pel Barca.

Dos mesos després de golejar el Meshkov Brest al Palau (41-32), el Barça Lassa va reprendre ahir la fase de grups de la lliga de campions amb una derrota a la pista del Veszprém per 29-26. Un resultat que no canvia la condició de líder de grup dels blaugrana –ara amb tres punts de marge respecte al Vardar a falta de tres jornades–, però que talla una ratxa de nou triomfs consecutius a la màxima competició europea. Tot i això, Xavi Pascual es mostrava prou satisfet de l’actuació dels seus jugadors tractant-se d’un partit complicat a domicili i amb les destacades absències per lesió de Sorhaindo, Palmarsson i Mortensen. En el cas del danès, que divendres va ser operat de la ruptura del menisc extern del genoll esquerre durant el mundial, ha dit adeu a la temporada. De fet, el serbi Nemanja Ilic, que aquesta setmana s’ha incorporat a la plantilla per compensar la baixa de Mortensen, va estrenar-se ahir amb la samarreta blaugrana. Va tenir, però, un paper molt secundari ja que el principal objectiu era el de començar a adaptar-se a la dinàmica de joc blaugrana.

El Barça va mantenir fins als minuts finals les opcions de canviar el guió d’un partit que es va definir per l’estira-i-arronsa. Per contra, no va tenir la clarividència necessària en les accions que va tenir per prendre la iniciativa al Veszprém, dirigit pel català David Davis i amb vells coneguts de l’afició blaugrana com Sterbik i Nagy.

L’equilibri es va reflectir amb l’empat a quinze gols que assenyalava el marcador en el descans. Llavors els de Xavi Pascual, que ahir commemorava els deu anys al capdavant de la banqueta blaugrana, ja començaven a nedar contra corrent, massa discontinus en el seu joc. Tampoc hi va ajudar la col·lecció de pilotes estavellades als pals de la porteria (fins a vuit a la primera part). “Hem tingut una mica de mala sort en algunes situacions, però forma part del joc”, va comentar Pascual, que en alguna ocasió es va enfurismar per les concessions que els àrbitres van donar a la defensa hongaresa.

El Veszprém, amb Petar Nenadic com a principal recurs ofensiu, va mantenir la iniciativa en el marcador durant la segona part, tot i que les distàncies no van superar el tres gols. De fet, després d’un contraatac ben resolt per Víctor Tomàs, el Barça va arribar a establir el 22-22 quan encara quedaven quinze minuts. Llavors Sterbik va tornar a ocupar la porteria local i la intimidació va fer efecte. Errors propis com ara un parell de pèrdues aprofitades pel ràpid Mahé van acabar d’ensorrar les aspiracions blaugrana. “Hem tingut alguns problemes en l’atac posicional i per això hem jugat amb el set contra sis en atac. També hem tingut una mica mala sort en algunes situacions defensives amb rebots que han caigut del seu costat, però estic satisfet del que ha donat l’equip”, va ser el balanç final de Pascual.