Més esport

Carol Routier ha tornat

Triatló. La banyolina és vintena en la copa del món a Sud-Àfrica, la cita que obre la temporada, nou mesos després del seu greu accident mentre s’entrenava

Carol Routier ha estat vintena en la copa del món de Ciutat del Cap, a Sud-Àfrica, en la cita que obria el calendari internacional i que es disputava en la distància esprint. Era la seva primera cursa des del greu accident que va patir el passat dia de Sant Jordi –complia 28 anys– quan va ser atropellada frontalment per un cotxe quan s’entrenava amb bicicleta a prop de Banyoles i feia la volta al Collell. Fractures en sis costelles, una clavícula, un omòplat i un pòmul, a més de múltiples ferides obertes van ser les conseqüències del xoc, que la va mantenir ingressada a l’hospital Josep Trueta de Girona.

La banyolina ha completat la cursa en menys d’una hora (59:26) malgrat no estar al grup capdavanter en el sector de natació, la seva especialitat –és una de les millors de les Sèries Mundials, el circuit amb més nivell–, amb 750 metres que s’han hagut de fer amb neoprè per la baixa temperatura de l’aigua. Routier, habitual entre les primeres a l’aigua ha sortit en 9:22 a més de mig minut i en el sector de ciclisme ha rodat en el grup més nombrós, amb una vintena de triatletes els 20 quilòmetres de recorregut en 30:09. Els 5.000 metres a peu, el que sempre ha estat el punt feble de la única catalana en disputar uns Jocs Olímpics, els ha fet en 18:53.

La barcelonina Anna Godoy, l’altra catalana entre les quatre aspirants de la federació estatal a ser als jocs de Tòquio, ha estat onzena amb 58:34 a 1:11 de la guanyadora, la japonesa Ai Ueda.

L’objectiu de la banyolina és tornar a ser als Jocs de Tòquio i, per això, des del mes d’agost que va començar a entrenar-se de nou. “L’operació de l’espatlla va ser realment complexa i també va implicar nervis. Això fa que mai puguis saber en quant temps es recuperarà aquest mateix nervi. Sé que no et poden dir un termini i, a més, cada persona és un món i un es recupera més ràpid, l’altre més lent... Sí que és veritat que cada dia puc fer més coses i, al final, ser i sentir-me independent per fer les coses diàries ja em fa sentir molt feliç. I això també suposa un gran avanç, per a mi” va dir llavors.

“Les expectatives són estar a la cursa en tot moment i gaudir del meu retorn” havia dit abans de la sortida de la cursa, en la que ja comença a sumar punts per a la cursa olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)