Un campió, dos vencedors

Waterpolo. El CN Sabadell afegeix la 15a copa de la reina al seu palmarès després de protagonitzar una final emocionant contra el CN Sant Andreu, que surt de la piscina reforçat per la imatge oferta

CN SABADELL 11 SANT ANDREU 9

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, Espar (2), Ortiz, Steffens (2), Cordobés, Maica García (2), Forca (4) –equip inicial–, Ortiz (1), G. Farré, Domènech, Leiton, Pérez i A. Farré.CN SANT ANDREU:Nieto, Peña (3), Gual (2), Ariño (1), Jackovic (1), Keuning (1), Crespí –equip inicial–, Rubio, Morell (1), Sleeking, Palacio, P. Sánchez i E. Sánchez.PARCIALS:2-2, 2-3, 3-3 i 4-1.ÀRBITRES:Gonzalvo i Fajardo.

Tots aquells que ahir al migdia van acostar-se a les instal·lacions de CN Sant Feliu, seu enguany de la copa de la Reina, coincidien a l’hora de valorar la final entre l’Astralpool CN Sabadell i el CN Sant Andreu d’esplèndida. De fet, la tensió pel desenllaç es va mantenir fins als minuts finals, quan el CN Sabadell va aprofitar el seu major ofici en partits d’aquesta transcendència per emportar-se el triomf per un ajustat 11-9 i afegir la 15a copa –la tercera de manera consecutiva– a les seves vitrines. “És un orgull aixecar la copa de la Reina un any més. La gent pot pensa que ens és fàcil, però no és així”, comentava, després del duel, Maica García, que elogiava el nivell mostrar pel CN Sant Andreu dins l’aigua: “Ha sabut jugar bé les seves cartes i ha plantejat molt bé partit. S’ha merescut ser en la final.”

També es mostrava satisfeta pel títol la capitana del CN Sabadell, Olga Domènech, que pot presumir d’haver sumat més copes que ningú –ja en són 13– en la seva dilatada carrera. “Possiblement, pengi el casquet quan acabi la temporada i vull gaudir d’aquests moments”, va desvetllar Domènech, de 30 anys, després d’aixecar un nou trofeu.

Tant el tècnic del Sabadell, David Palma, com el del Sant Andreu, Javier Aznar, havien pronosticat que les dimensions de la piscina –més reduïdes d’allò a què els dos equips estan acostumats– propiciava la igualtat entre els finalistes. I així va ser. Les alternatives en el marcador van anar intercanviant-se, tot i que les distàncies en cap moment van superar els dos gols. Després que els dos primers quarts se saldessin amb parcials de 2-2 i 2-3, el Sant Andreu va arribar al descans amb un 4-5 a favor, que recompensava al bon balanç exhibit, especialment en defensa. Un gol de Pili Peña va ampliar la renda andreuenca a dos gols (4-6) en el tercer quart, però en els moments clau va aparèixer el gen competitiu del Sabadell en forma de dos parcials de 3-0. El de l’inici del l’últim quart els va donar l’impuls definitiu, ja que van passar d’un 7-8 a un 10-8 a cinc minuts del final. En aquests cops de geni va tenir especial incidència l’encert de Judith Forca, que va ser designada com la jugadora més valuosa de la final, impulsada pels quatre gols que va registrar. El temps va jugar en contra del Sant Andreu a l’hora d’intentar reequilibrar el resultat, però va sortir de la piscina amb la sensació merescuda d’haver crescut tot i la derrota, tal com apreciava Javier Aznar: “La nostra actuació ens ha de fer veure que podem competir amb qualsevol rival. A partir d’aquí, cal seguir treballant per tornar a donar aquesta cara en més finals.”

És un orgull aixecar la copa. La gent pot pensar que ens és fàcil, però no és així. El Sant Andreu ha fet un gran partit