Aguanta vint minuts

Handbol. El Fraikin Granollers lluita contra el poderós THW Kiel en la primera part, però els alemanys mostren el seu potencial i s’exhibeixen a la porteria, en defensa i en els contraatacs

GRANOLLERS 22 KIEL 33

FRAIKIN GRANOLLERS:Almeida, Lancina (1), Marc Garcia, Ferrer, Valera (2, 1p), Figueras (7), Oswaldo (1), Adrià Martínez (1), Gassama (1), Saez, Rakocija, popovic (2), Franco (1), Márquez (1), Antonio Garcia (5, 4p) i Guàrdia (p.s.).THW KIEL: NiklasLandin, Duvnjak, Reinkind (2), Magnus Landin, Firnhaber (3), Wiencek, Ekberg (5, 2p), Rahmel (3), Dahmke (5), Zarabec (4), Vujin (2), Bilyk (5), pekeler (4), Nilsson i Wolff (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-2, 6-4, 9-7, 10-9, 11-13, 11-18 (descans), 13-21, 14-23, 16-26, 19-29, 19-30 i 22-33.ÀRBITRES:M. Andorka i R, Hucker (Hongria). Van expulsar definitivament Firnhaber i van excloure Oswaldo, Figueras i Bilyk.INCIDÈNCIES:Abans del partit es va fer un reconeixement i es van entregar uns obsequis al jugador de la base Pau Navarro, que va tenir un greu accident de cotxe el setembre de l’any passat.

El Fraikin Granollers va ser derrotat a casa pel poderós THW Kiel en l’estrena de la fase de grups de la copa EHF per un clar resultat de 22-33. Davant una afició entregada que no va parar d’animar durant tot el partit, els vallesans van lluitar, van plantar cara i van aguantar durant els primers vint minuts contra un històric de l’handbol mundial i europeu. El conjunt alemany va acabar fent tota una demostració del seu potencial, tant a la porteria, amb les aturades del seu porter, el danès Niklas Landin, recentment campió mundial, com amb la seva intensa defensa, mentre que en atac va mostrar els seus ràpids contraatacs, alguns de molt espectaculars, amb passades per darrere l’esquena i tot. Al Granollers va destacar Adrià Figueras, que va anotar set gols, mentre que en el conjunt alemany els gols van estar més repartits i tres jugadors en van aconseguir cinc.

El Kiel va marcar el primer gol, però els vallesans es van posar ràpidament al davant en el marcador i van fer un joc brillant a l’inici del partit. En els primers minuts es van mostrar encertats en atac, en defensa i a la porteria, i van arribar a tenir quatre gols d’avantatge (8-4 en el minut 12). Les coses, però, van canviar, i després del 10-7, en el minut quinze de joc, el Kiel va incrementar la intensitat de la seva defensa i el seu porter va iniciar el recital d’aturades. Això va fer que els vallesans estiguessin nou minuts sense anotar cap gol i van encaixar un parcial de 0-6. Els alemanys es van avançar i es van distanciar completament: gairebé van sentenciar el partit a la mitja part. En els darrers quinze minuts, el Granollers va encaixar un parcial d’1-11, i va arribar al descans set gols per sota, 11-18.

En la segona meitat, els jugadors locals van continuar lluitant, però els alemanys van saber controlar el partit en tot moment, no van deixar que el Granollers reaccionés i en cap moment van mostrar la més mínima debilitat. El THW Kiel va anar ampliant el resultat i va arribar a tenir un avantatge de dotze gols (19-31) a quatre minuts del final del partit. Va aconseguir la victòria amb onze gols de diferència, 22-33, que el situen en la primera posició del grup.