Esquí

Suïssa regna per equips

Esquí alpí. S’imposa contra Àustria en la final del mundial d’Are i es penja per primer vegada la medalla d’or en aquesta disciplina. Itàlia completa el podi

Wendy Holdener, Daniel Yule, Aline Danioth, Andrea Ellenberg, Sandro Simonet i Ramon Zenhaeusern van donar a Suïssa la medalla d’or en la prova per equips del mundial d’Are. En la gran final van derrotar Àustria. La prova per equips es disputa per eliminatòries entre dues seleccions. Es fan quatre baixades per equip en paral·lel i qui més en guanya passa a l’eliminatòria següent. En cas d’empat, passa l’equip que suma menys temps en les seves dues victòries.

Suïssa va derrotar en les eliminatòries anteriors Bèlgica (4-0), Suècia (2-2 i victòria per temps), Alemanya (2-2 i victòria per temps). En la final, Wendy Holdener va donar el primer punt a Suïssa, però Michael Matt i Katharina Truppe van remuntar per a Àustria (1-2). En l’última baixada, Ramon Zenhaeusern va treure 0.54 segons a Marco Schwarz. El seu temps, sumat al de Holdener, va donar la victòria a Suïssa per 77 centèsimes. Aquesta és la primera vegada que l’equip suís va guanyar la prova per equips mixtos del mundial, que va entrar per primer cop en el calendari a Bormio 2005. El bronze se’l va penjar Itàlia, que en la final petita va derrotar Alemanya (3-1). La propera prova, que es disputarà demà, serà el gegant femení, en el qual la catalana Núria Pau debutarà en un mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)