Més esport

Bechdejú, en un any clau

Gimnàstica artística. La gimnasta del Salt GC afronta la temporada preolímpica amb l’objectiu de ser convocada al mundial de Stuttgart, on s’atorgaran els bitllets per als Jocs de Tòquio

Laura Bechdejú és un dels nous valors de la gimnàstica artística catalana i espanyola. La tardor passada va debutar en el mundial de Doha, en què va acabar en la divuitena posició amb la selecció espanyola. Bechdejú és companya al Salt GC de Nora Fernández, l’altra gran gimnasta gironina del moment, i juntes s’entrenen i resideixen a la residència Blume de Madrid. Bechdejú va estrenar la temporada el cap de setmana passat, en la primera fase de la lliga Iberdrola de gimnàstica artística, que va tenir lloc justament a Salt. En absència de Nora Fernández, que encara no està prou recuperada d’una artroscòpia que li van fer al canell dret per superar una lesió al fibrocartílag triangular, Bechdejú va liderar l’equip saltenc, que va acabar en la cinquena posició de vuit equips. Les seves companyes van ser Aida València, Bonnie Godino, Carla Manzaneda, Marina González i Laura Mora.

L’equip saltenc té previst igualar o millorar el resultat que va aconseguir l’any passat. “L’any passat vam ser segones en les fases, però en la final, com que teníem moltes lesionades [ella, entre d’altres], no ho vam poder donar tot i vam acabar quartes”, explica Bechdejú. El primer contacte amb la competició aquest any es va saldar amb sentiments contraposats per a la gimnasta gironina. “No va anar gaire bé. Entre els nervis, la falta de ritme i la pressió de competir a casa...” Amb tot, Bechdejú assegura que s’ha trobat “prou còmoda” durant els exercicis i espera que aquest any podrà millorar alguns aspectes: “La barra i les paral·leles són els aparells que em van pitjor. Tot i que he millorat en barra, en les competicions els nervis encara em traeixen, perquè me la jugo bastant. En les paral·leles vull afegir-hi dificultats i intentaré polir els desequilibris i les caigudes en la barra. Cal intentar minimitzar tot allò que et pot penalitzar.”

Progressar i millorar l’execució dels exercicis serà fonamental en un any com aquest. El pròxim mundial, que tindrà lloc a Stuttgart entre el 4 i el 13 de desembre, serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, i a Bechdejú, òbviament, li agradaria participar-hi. “Serà molt complicat, perquè aquest any han pujat força júniors a la categoria sènior i som fins a una trentena de noies. Només cinc seran convocades per anar al mundial i només els dotze primers de la classificació aniran als Jocs Olímpics.”

És conscient que el bitllet olímpic va molt car, però assegura que l’equip espanyol també té les seves possibilitats: “Tots els equips estan millorant, però el nostre també. Si polim alguns detalls es podria aconseguir, perquè amb els sis equips que vam tenir al davant en el mundial de Doha tampoc no hi havia gaire diferència de punts. És una qüestió de dècimes.”

La pròxima competició per a Bechdejú i el Salt GC serà la segona fase de la lliga Iberdrola (22-24 de març), a Palma.

Aquest any, amb el Salt, intentarem fer-ho tan bé com l’any passat en la lliga, tot i que encara tenim gimnastes lesionades
On em sento més còmoda és a terra. Dissabte, amb el suport del públic, se’m va posar la pell de gallina quan competia
Per anar als Jocs ens hem de classificar amb Espanya entre els dotze primers del mundial. Serà difícil. Tothom millora, però nosaltres també
A l’octubre em vaig recuperar d’una lesió al colze i des del mundial de Doha que ja no em fa cap mal
Laura Bechdejú
GIMNASTA DEL SALT GC

Una adaptació ràpida a Madrid

“Aquest és el meu quart any a Madrid. Al principi va ser dur, perquè era de les més petites. Només coneixia algunes gimnastes catalanes i molt poques de madrilenyes”, explica Bechdejú, que només tenia 15 anys quan es va traslladar a la residència Blume de Madrid. La seva adaptació va ser ràpida, sobretot pel que fa al pas de parlar sempre en català a fer-ho sempre en castellà. “Tot i no tenir la família a prop, estava acostumada a no veure gaire els meus pares perquè viatjava molt per les competicions. En mig any ja estava adaptada”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)