Setena copa consecutiva per al Barceloneta

L’Atlètic Barceloneta ha reafirmat l’hegemonia dins el waterpolo català i estatal aixecant aquest migdia la seva setena copa de waterpolo consecutiva, que també suposa la 15a en el palmarès històric del club mariner. El 12-2 que ha registrat el marcador en acabat la final contra el CE Mediterrani, que feia 23 anys que no arribava tan lluny a la copa, ha evidenciat la superioritat marinera, així com el major desgast acumulat pels de Sants després de tres dies de competició a les instal·lacions del CN Mataró i dos intensos duels previs contra el CN Sabadell (quarts) i el Quadis CN Mataró (semifinals).

El paper de favorit de l’Atlètic Barceloneta ha quedat palès al llarg del partit i el Mediterrani només ha pogut oferir resistència durant els primers minuts. En aquest sentit, el primer quart, tot i resoldre’s a amb un 2-0 favorable als mariners, ha estat prou equilibrat. Per contra, el desgast acumulat ha començat a passar factura al de Jahzeel Martínez a partir del segon quart, quan el Barceloneta ja s’ha escapat en el marcador amb un parcial de 4-0 per tal d’arribar al descans amb un clar 6-0. Els de Chus Martín, amb la intensitat defensiva i l’eficàcia ofensiva habitual, han mantingut el ritme amb independència del resultat i no han encaixat el primer gol fins ben entrat el tercer quart, quan Guillem Garcia ha marcat el 8-1. També ha tingui una clara incidència en el baix encert realitzador del Medi la dificultat per fer arribar bones pilotes a la posició de boia, així com la sòlida actuació a la porteria del Barceloneta de Miquel Linares, que en aquesta copa ha rellevat sota pals a Dani López Pinedo. El duel s’ha tancat amb un parcial de 3-1 en l’últim quart per tal de segellar el definitiu 12-2. Blai Mallarach, màxim realitzador de la final amb tres gols, ha estat designat com el jugador més valuós del torneig.