Waterpolo

JAHZEEL MARTÍNEZ

ENTRENADOR DEL CE MEDITERRANI

“La línia és continuar pujant pas a pas”

En el seu primer any al capdavant de la banqueta, Jahzeel Martínez celebra el rendiment ofert per l’equip, recent subcampió de copa

Tinc un grup de jugadors molt seriosos, que volen treballar, millorar cada dia, i que creuen en el que se’ls proposa

23 anys feia que el CE Mediterrani no disputava una final de la copa del Rei, fins que diumenge passat va tornar-hi. No va tenir res a fer contra el totpoderós Atlètic Barceloneta (12-2), però el fet d’arribar fins a l’últim partit del trofeu referma la progressió desplegada enguany per l’equip de Sants, molt renovat respecte al curs passat i que, a hores d’ara, també ocupa places europees en la lliga (quart). Un bon balanç per a Jahzeel Martínez, que aquesta temporada s’estrena al capdavant de la banqueta del Medi –i en la màxima categoria– després d’haver estat el segon de Mirko Blazevic l’any passat. L’entrenador barceloní, que va atendre L’Esportiu després de la final de copa disputada a la piscina del CN Mataró, es mostra satisfet per com s’està desenvolupant aquesta nova etapa.

Quin balanç fa del paper del seu equip en la copa?
Per a nosaltres és molt positiu. El club feia 23 anys que no es classificava per a una final de copa. A més, s’ha aconseguit plantejant, sobretot en els quarts i les semifinals, un joc molt seriós i compacte, que és el que volíem. Estem contents per la imatge donada.
Com definiria l’equip que dirigeix?
La primera virtut és que tinc un grup de jugadors molt seriosos, que volen treballar, millorar cada dia, i que creuen en el que se’ls proposa. Aquesta crec que és la principal virtut de tot el grup.
I quina és la proposta de joc que li agrada traslladar als jugadors?
Ens agrada jugar molt endreçats. Tenir els conceptes clars, mantenir l’ordre i jugar de manera intel·ligent, però sense complicar-se massa. Un joc estricte i sòlid.
Quins objectius es plantejaven quan va assumir fer-se càrrec de la banqueta, l’estiu passat?
Ens plantejàvem objectius a mitjà termini. És cert que les coses han funcionat bé des de l’inici, i això ens ha accelerat el procés de pujar graons. La línia és seguir pujant pas a pas, que l’equip vagi millorant i agafi experiència, perquè tenim jugadors molt joves.
Quins canvis presenta la plantilla respecte a la del curs passat?
L’equip és gairebé nou respecte al de l’any passat. De la plantilla de la temporada passada, deuen quedar tres o quatre jugadors. Vam fer quatre o cinc incorporacions, més un altre grup de joves que han pujat del juvenil. Estem contents amb el grup que s’ha format.
El proper objectiu és consolidar una plaça en la lliga que doni dret a jugar la competició europea?
És una realitat, perquè a hores d’ara som quarts, i amb una línia de joc molt bona i seriosa. La idea és continuar per aquí, però més aviat el que hem de fer és pensar en el proper partit, dissabte, sense anar més enllà.
Quins van ser els seus orígens en el waterpolo?
Vaig començar a jugar en els equips de base del CN Barcelona, fins que vaig arribar al primer equip, en el qual vaig jugar unes cinc o sis temporades. De fet, just fa 20 anys que vaig guanyar una copa com a jugador cenebista. Després vaig fitxar pel Mediterrani i hi vaig jugar quatre o cinc anys, fins que em vaig retirar. Després d’uns anys desvinculat del món del waterpolo, m’hi vaig tornar a involucrar. Primer, entrenant equips de base del Medi; després, el juvenil, i aquest any, ja en el primer equip.
Com valora el nivell del waterpolo català i estatal, en què el Barceloneta manté una clara hegemonia?
En clau de clubs, per a mi el Barceloneta ha de ser un exemple per la gestió i l’aposta que fa pel waterpolo. És un club en el qual emmirallar-se. M’agradaria que la resta fessin una aposta similar, perquè això repercutiria en el conjunt del waterpolo de clubs i de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)