Esquí

Més de 130 inscrits es posen a prova a la Copa Espanya Movistar de snowboard cros i skicross de Baqueira

La competició es va celebrar el cap de setmana del 23 i 24 de febrer a Beret

El radiant cap de setmana del 23 i 24 de febrer que va viure Baqueira Beret va acollir la divertida i disputada segona fase de la Copa d'Espanya Movistar de snowboard cros (SBX) i skicross (SX). La primera parada del circuit va ser a Formigal, els dies 9 i 10 de febrer, i la tercera fase se celebrarà a Sierra Nevada el 30 i 31 de març i, finalment, Portainé serà l'última seu el 7 d'abril, però canviant la modalitat al slopestyle i bigair.

Dissabte 23, els inscrits, vinguts de diferents federacions autonòmiques espanyoles, Andorra i França van participar en les classificatòries per entrar a les eliminatòries de diumenge. Van realitzar baixades d'entrenament i les cronometrades en el traçat dissenyat a l'Snowpark Era marmota de Beret amb aproximadament 840 metres de longitud i un desnivell de 100 metres, una amplada de 8 metres, 7 peralts, 14 dubbies i 4 salts.

Els riders classificats, tant de surf de neu com d'esquí, es van enfrontar en eliminatòries de 4 riders de diumenge i els dos millors de cada ronda passaven a la següent arribant així a disputar les finalísimes.

Podis molt disputats

En snowboard cros masculí es va lliurar una important lluita en la final entre els dos esportistes que actualment competeixen en Copa d'Europa FIS: Bernat Ribera (RFEDI-RAC) i Marc Roure (FCEH-GRANUEC). Finalment, Ribera va demostrar que està recuperat de la seva lesió al canell i es va imposar amb claredat després de la caiguda del Roure. Segon i tercer al podi van ser Antoni Toledo (FCEH-BST) i el francès Aurelien Gleizes. En categoria femenina snowboard cros absolut les més ràpides en la final van ser dues franceses: Lou Soncurt i Charlotte Duclos mentre que la 3a al podi va ser l'aranesa Sara Donés (FCEH-CAEI). La guanyadora en infantils femení va ser Nora Cornell (FCEH-GNA) i en nois el basc Javier Blanco (FVDI-NKEF-DALTON).

En skicross masculí absolut l'incombustible Federico Pastore (FMDI-AMISTAT) es va imposar al també madrileny Diego Apraiz (FMDI-NORD-OEST) i el tercer al podi va ser Ignacio Llana (FNDI-ESQNV). En dones absolutes el podi va estar format per la francesa Charlotte Pargade en primera posició, seguida de l'aragonesa Maria Jordana (FADI-CEVB) i tercera va ser Eva Aguirre (FDICV-CESG). Sobre dues taules, els infantils més ràpids en la final van ser l'andalusa Lluna Espín (FADI-GRSC) i en nois l'aragonès Daniel Benedi (FADI-CEVB).

Regino Hernández i Lucas Eguibar, amb els joves

A primera hora del matí els riders de la RFEDI Regino Hernández i Lucas Eguibar, que no van participar en la competició, ja que havien acudit amb objectiu de promoció de l'esport, van estar reconeixent el traçat amb els participants en dos grups molt nombrosos que escoltaven amb molt deteniment les seves explicacions i consells a l'hora de traçar les corbes i aconseguir la màxima velocitat. Després van estar en sortida animant els participants i fins i tot Regino va agafar gust a confeccionar les rondes amb els resultats que arribaven de cronometratge.

La competició va ser possible gràcies al patrocini de Movistar i el Comitè d'Snowboard i l'equip tècnic d'entrenadors de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), Baqueira Beret ia més l'esdeveniment va comptar a la Val d'Aran amb la col·laboració de Flocs Ski Club, molt implicat en aquesta modalitat esportiva, i de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH).

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)