Patinatge

El Girona s’endú el duel

Patinatge artístic. Les noies de Nuri Soler revaliden el títol del campionat d’Espanya i tornen a superar un CPA Olot en franca progressió

Va ser en el campionat d’Espanya on va començar tot i és en el campionat d’Espanya on sembla que continua. Aquesta va ser la competició en la qual l’any passat el CPA Girona va imposar-se per primera vegada al CPA Olot. Una sorpresa majúscula que, un any després, el conjunt de Nuri Soler ha estat capaç de tornar a repetir. Aquest cop, però, amb un bagatge diferent en les dues competicions que donen inici a la temporada, els campionats gironí i català, en els quals el Girona aquest any també va superar les patinadores de Ricard Planiol i Esther Fàbregas. Un tres de tres històric per al conjunt gironí, que, de moment, trenca l’hegemonia escandalosa de l’Olot, històricament el gran dominador de l’especialitat. Qui sap si l’auguri d’un canvi de cicle. Els campionats d’Europa i del món, per als quals s’han classificat els dos equips gironins, ho hauran de confirmar.

L’Olot, en quinzè lloc de vint grups, va defensar la seva coreografia –No em tallis les ales– abans que el Girona. I ho va fer amb la seva millor actuació de la temporada. Va polir el ball i només va haver de lamentar la pèrdua de les ales d’una de les patinadores. Els jutges li van donar una puntuació de 92,5 punts, més alta que les assolides en el gironí (90,4) i el català (85,4). En el seu torn, el Girona va desgranar de forma gairebé impecable el ball Bacterium. Només va haver de lamentar una caiguda en el tram final –penalitza 0,2 en la puntuació B–, però igualment les seves notes van ser altíssimes, més que les de l’Olot per part dels cinc jutges. Les de Nuri Soler rebien 94,4 punts i es penjaven l’or.

L’últim lloc del podi, calcat al del 2018, va ser molt renyit. Se’l va endur el Reus Deportiu, que, tot i aconseguir una pitjor puntuació (86,6) que el Masnou (87,4), es va imposar per whites. El club tarragoní pot triar ara la competició internacional que voldrà disputar. Presumiblement serà el mundial, que es farà a Barcelona, de manera que el Masnou aniria a l’europeu.

1r CP Girona (Bacterium) 94,4
2n CP Olot (No em tallis les ales) 92,5
3r Reus Deportiu (Equality) 86,6
4t PA El Masnou (Reflexió) 87,4
5è CPA Tona (Idolls) 78,4
11è GEiEG (Explosió) 65,5
13è AE Fornells (Idea) 59,4
16è Lleida PA (El trobaré) 54,8
18è Santa Eugènia (Salva’m) 54,1

Els grups de xou petits, avui

La competició de grups de xou petits tindrà lloc avui (17 h) amb el PA Maçanet i l’FD Cassanenc entre els favorits. Els dos equips gironins van acabar l’any passat segon i quart, respectivament, d’una competició guanyada pel CP L’Aldea. El conjunt de Tarragona ja va imposar-se en l’últim campionat català amb la coreografia Without the sun, seguit del Maçanet, amb Follow me, i del CPA Tona, amb Enterrat. El Cassanenc va acabar quart, amb Chicago Club. El campió espanyol sortirà a la pista en setzè lloc de vint equips. Abans ho hauran fet el Tona (12è) i el Maçanet (14è). Després serà el torn del Gondomar gallec (17è), tercer en l’estatal de l’any passat, i el Cassanenc tancarà la competició en vintè i últim lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)