Esport i política

Consens inicial per la nova llei de l’Esport i l’Activitat Física

Política esportiva. El Govern, les federacions esportives catalanes i la UFEC han tancat un acord en la primera fase de negociacions per la ILP

El Govern, les federacions esportives catalanes, promotores de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular), i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han tancat un acord en la primera fase de negociacions per la ILP per una nova llei de l’Esport. A partir d’ara es crearà un grup de treball on s’afegiran esmenes de diferents agents del sector esportiu a la ILP, que serà el vehicle per a la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física.

El Palau de la Generalitat ha aplegat aquest matí tots els representants del sector esportiu per avalar l’acord assolit per la nova llei de l’Esport de Catalunya. La consellera de la Presidència Elsa Artadi ha posat en valor “la feina feta, la que encara queda per fer i la implicació de tot el sector. En pocs àmbits podem assolir tant consens. Amb el vostre esforç, aconseguirem la millor llei possible pel millor país possible”. En aquest sentit, la consellera ha destacat: “La llei ha de garantir el dret de la ciutadania a practicar esport i activitat física. Serà una llei de país, una llei del segle XXI, una llei pel futur de Catalunya.”

A partir d’aquest acord, negociat des del mes de juliol, es treballarà amb tots els agents per incorporar les seves reivindicacions amb l’objectiu d’arribar a un text definitiu amb un ampli consens. D’aquesta manera, els Consells Esportius, el món municipal, Indescat, Gestiona, el Coplefc i el món universitari podran afegir esmenes a l’acord. Aquesta nova fase s’allargarà fins al setembre, quan es presentarà un document propi per negociar amb els grups parlamentaris.

L’acord del Govern, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i els promotors de la ILP recull, com un dels elements més destacats, un finançament estable i independent per a les entitats sense ànim de lucre i el seu enfortiment, i la modernització del sector.

Més de 150.000 signatures

L’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ja ha validat el procés de recollida de signatures (154.492) i ho ha comunicat a la comissió de control del Parlament. Ara, els promotors de la ILP esperen que el tràmit parlamentari comenci abans de l’estiu amb la idea que aquest 2019 s’aprovi la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)