Esports de muntanya

Les arriscades travesses de Kilian Jornet per les arestes de les muntanyes noruegues

Esports de muntanya. L’atleta de la Cerdanya publica un vídeo en el qual se’l veu “ballar” per les crestes d’Åndalsnes

Kilian Jornet ja descompta els dies que li queden abans de convertir-se en pare del seu primer fill, que tindrà amb la també corredora i esquiadora de muntanya Emelie Forsberg. Per aquest motiu, l’atleta de la Cerdanya s’ha pres un hivern sabàtic pel que fa a les competicions d’esquí de muntanya. Això no significa, però, que l’espera abans de la seva imminent paternitat la passi tancat a casa. Ni de bon tros. Hiperactiu com sempre, Jornet ha dedicat l’hivern a explorar les muntanyes de la zona de Romsdal, a Noruega, on resideix des de fa uns anys amb la seva parella.

A tocar del mar, aquesta regió és un camp encara inexplorat de cims, canals i parets verges que fan les delícies de Jornet. Fa només uns dies, el català sorprenia tothom anunciant un nou rècord en el seu palmarès, el de metres de desnivell coberts en 24 hores d’activitat. Ara torna a ser notícia amb un nou vídeo on mostra els seus recorreguts per les arestes de les muntanyes d’Åndalsnes. Unes imatges no aptes per a qui tingui vertigen, en les quals se’l veu progressar, a ritme ràpid, per les afilades crestes noruegues. Una activitat de risc evident que Jornet descriu de la manera següent. “La sensació és que estàs segur però no estàs segur al mateix moment... És com ballar a les muntanyes”, explica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)