Més esport

La flor de cirerer inspira la torxa olímpica de Tòquio

Olimpisme. El disseny i el recorregut de la torxa tenen com a objectiu llançar un missatge d’esperança cap a les zones devastades pel terratrèmol i el tsunami del 2011

Una flor de cirerer és l’element que ha inspirat el disseny de la torxa olímpica dels Jocs de Tòquio 2020, que l’organització ha presentat aquest dimecres. El recorregut de la torxa, que s’iniciarà just d’aquí a un any, coincidirà amb l’època de florida d’aquest icònic arbre, tot un símbol de la cultura japonesa. El seu dissenyador és l’interiorista japonès Tokujin Yaoshioka.

La torxa té una longitud de 71 centímetres i un pes d’1,2 quilos. Ha estat fabricada amb alumini reciclat procedent, en part, dels allotjaments temporals que es van construir per acollir els damnificats pel terratrèmol i el tsunami del 2011. L’obertura superior de la torxa, d’on en sortirà la flama olímpica, simbolitza els cinc pètals de la flor de cirerer i les cinc anelles olímpiques i pretén evocar el lema oficial escollit per als relleus (“l’esperança il·lumina el nostre camí”).

Tant el disseny com el recorregut de la torxa tenen com a objectiu llançar un missatge d’esperança cap a les regions devastades per la catàstrofe natural del 2011.

La singladura de la flama olímpica començarà el 12 de març de 2020, a Grècia, on serà encesa. El 20 de març arribarà a la localitat japonesa de Matsushima, a la prefectura de Miyagi, on el desastre va deixar 18.000 morts i desapareguts. El dia 21 començarà un recorregut encara noi desvelat de 121 dies per tot el país. L’encesa del peveter –i dia d’inici dels Jocs Olímpics– tindrà lloc el 24 de juliol de 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)