Hoquei sobre herba

El Polo i l’Atlètic es jugaran el tron de la copa

Hoquei sobre herba. Els barcelonins han superat l’Egara als shoot-out mentre que els terrassencs han golejat (4-0) el Jolaseta en un partit molt complert

La copa canviarà de mans en l’edició del 2019. El Polo ha deixat enrere el vigent campió, l’Egara, en la cursa pel títol. Ha necessitat la tanda de shoot-out el conjunt barceloní per a accedir a la sisena final seguida de la copa. Els barcelonins busquen el trentè títol en la competició del KO en una final que serà la reedició del partit decisiu de l’edició de fa dues temporades a Sant Cugat. Aleshores, el Polo va alçar la copa refent-se del duel d’un any abans que havia guanyat, precisament, l’Atlètic. Un darrer gol de Roc Oliva en la tanda ha estat decisiu davant un Egara que en els setanta minuts reglamentaris s’ha posat per davant en dues ocasions. Ha tingut un guió previsible el duel: l’Egara ha estat efectiu de cara a porta, s’ha sabut defensar molt bé a la seva zona de 22 i ha mostrat el seu caràcter més combatiu. De fet, els egarencs han estat els primers en moure el marcador mitjançant Pau Quemada, que ha completat una gran jugada individual de contraatac. La rèplica l’ha protagonitzat Borja Llorens, que ha transformat en gol un dels primers penals córner. El gol ha donat tranquil·litat al Polo que ha dominat en el segon període però no ha sabut materialitzar el domini amb dianes.

En la represa i només començar, l’Egara ha tornat a colpejar. Pau Quemada s’ha vestit d’assistent i ha donat fet el segon gol ratllat a Pere Divorra. Els barcelonins han anat recuperant el timó progressivament sense massa profunditat però han trobat el camí de l’empat en un penal stroke que els àrbitres han xiulat sobre Mati Rey. Xavi Lleonart no ha fallat i el duel s’ha tornar a igualar. A partir d’aquí, les hostilitats han deixat pas al respecte. Cap dels dos equips ha volgut estirar massa la manta i han acabat firmant taules. Un darrer llançament de Roc Oliva, després de molts penals, ha estat decisiu i el Polo lluitarà pel títol. “Ha estat extremadament cansat. Crec que hem arribat més sencers que ells al final. Estic molt content”, ha explicat després del duel Roc Oliva, que disputarà la primera final amb el Polo contra els seus excompanys.

Els de la Diagonal s’enfrontaran a un Atlètic que ha superat el Jolaseta fent un gran partit. Els de Xero Gasol s’han mostrat implacables en defensa i han estat afinats de cara a porteria. De fet, el joc col·lectiu de l’equip ha estat de deu, generant ocasions a dojo. Alan Andino ha obert la llauna i Joan Tarrés, després d’una sensacional combinació en un pam de terreny amb Jan Malgosa, ha eixamplat distàncies. El Jolaseta mai s’ha donat per vençut i ha entrat amb opcions al darrer quart, però mai ha tingut ocasions per posar alguna angúnia als terrassencs. A les acaballes i amb els bascos abocats a esgotar les seves opcions, els terrassencs han sentenciat amb dianes d’Alan Andino, que ja en du tres en la copa, i de Marc Pujal. “Estem molt contents per l’accés a la final. Crec que estem en un bon moment de forma i ho estem demostrant en la copa”, ha assegurat Xero Gasol, tècnic d’un Atlètic que fa tres temporades que no guanya la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)