Voleibol

El CVB Barça accedeix a la semifinal per la porta gran

Voleibol. Acaba segon la fase regular de la superlliga amb un 0-3 a Haro i jugarà contra l’Alcobendas al millor de cinc amb el factor pista a favor

El CVB Barça va guanyar amb autoritat dissabte a la pista de l’Haro Rioja per 0-3 (20-25, 15-25 i 17-25) i tindrà el factor pista favorable en la semifinal de la lliga Iberdrola contra l’Alcobendas, el tercer classificat. L’equip català jugarà els dos primers partits de la sèrie al millor de cinc a casa, però al pavelló de la Garriga. Dissabte a les 18 h i diumenge a les 17 h.

Els precedents entre el Barça i l’equip madrileny d’aquest curs són intensos: el Barça va perdre a Alcobendas per 3-2 i es va imposar a casa també per 3-2. Regular i amb un balanç final de divuit triomfs i només quatre derrotes, l’equip d’Hugo Gotuzzo ha finalitzat la fase regular segon només superat pel totpoderós Logronyo, campió de la superlliga les cinc últimes temporades. L’Alcobendas, conjunt al qual havia entrenat Gotuzzo i amb el que té, evidentment, un vincle sentimental, també arriba enfortit a la semifinal després d’haver guanyat a la pista del Sant Cugat (1-3) en l’última jornada, triomf que li va permetre evitar el conjunt de la Rioja en l’encreuament. Acumula sis triomfs seguits des que va caure, precisament, a la pista del Barça (3-2). En la primera volta, les blaugrana van cedir a Madrid (3-2). El Sant Cugat, que ha fet una segona volta brillant revertint una situació molt complicada, ja estava salvat abans de jugar. L’Haris canari, sempre temible, s’enfrontarà al vigent campió. Tos dos conjunts es van veure les cares precisament dissabte i les canàries van donar la sorpresa (3-0), tot i que el Logronyo no s’hi jugava absolutament res abans d’enfrontar-se, també al millor de cinc partits, davant del mateix rival.

La temporada del Barça, que també va arribar a la semifinal de copa, està sent excepcional. En el pitjor dels casos, acabaria la competició en el quart lloc si perdés la semifinal i si el Logronyo tampoc la superés, un fet molt improbable.

El Barça masculí descendeix

La mala notícia va ser la derrota a Melilla per 3-1 (25-18, 21-25, 25-23 i 25-17) del Barça masculí i el consegüent descens a la superlliga 2. El conjunt blaugrana encadenava dues temporades a la màxima categoria. El descens és la conseqüència dels nombrosos problemes, entre els quals destaca que el seu jugador franquícia, el francès Guillaume di Betta, va haver de ser apartat a mitjan curs per haver simulat una lesió. Els reforços van arribar en la segona volta i l’equip va semblar revifar, però la reacció va ser insuficient. En la darrera jornada, l’equip de David Lorente estava obligat a vèncer a Melilla, però els locals van segellar la permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)