Handbol

El Barça-Nantes, uns quarts amb tots els ingredients

Handbol.El passat blaugrana de Valero, Balaguer, Gurbindo i Lazarov, i la condició de finalista de l’equip francès, entre els molts al·licients de l’eliminatòria europea

El Barça Lassa, que el cap de setmana juga la fase final de la copa a Alacant, ja té l’últim escull marcat per accedir a la final a quatre de Colònia. El Nantes va superar dissabte el Rhein-Neckar Löwen per 30-27 i, per tant, va remuntar els dos gols de renda del conjunt alemany del partit d’anada (34-32) i es va tornar a guanyar una plaça entre els vuit millors clubs europeus.

Al seu dia, el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, ja va qualificar de “temibles” qualssevol dels dos possibles rivals en els quarts de final. Si amb el Rhein-Neckar ja existeix una certa tradició en les últimes temporades –s’han enfrontat onze vegades amb un balanç de quatre victòries, tres empats i quatre derrotes–, el Nantes, finalista en l’última edició, és un nouvingut en la màxima categoria de l’handbol continental i representa un dels millors exponents de la puixança dels clubs francesos. L’únic precedent entre el Barça i el Nantes va ser en la fase de grups del curs passat, amb victòria blaugrana al Palau (31-25) i francesa en el flamant pavelló XXL (29-25), amb capacitat per a 10.000 espectadors. Tot i la condició de novell en l’elit europea, el Nantes ja va demostrar del que és capaç el curs passat i va imposar el joc fresc i desimbolt del seu col·lectiu a les estrelles del PSG (32-28) en una espectacular semifinal en el majestuós Lanxess Arena de Colònia. Serà una eliminatòria amb un important component emocional per la presència de nombrosos jugadors amb passat blaugrana. El més recent és el de Valero Rivera, amb viatges d’anada i tornada, i que és tot un referent per als aficionats francesos. Kiril Lazarov, David Balaguer, Eduardo Gurbindo i, fins i tot, Alberto Entrerríos, ara exercint de segon entrenador, són jugadors que han vestit la samarreta del Barça. Les dates encara s’han de concretar, però l’anada seria el 27 o el 28 d’abril a Nantes, i la tornada el 4 o el 5 de maig a Barcelona.

L’eliminatòria entre el Nantes i el Rhein-Neckar ha estat de llarg la més igualada perquè la resta s’han resolt més clarament a favor del Veszprém i el Flensburg, el Vardar i el Pick Szeged, i el Kielce, el rival del PSG, que com el Barça es va estalviar els vuitens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)