Futbol sala

Catalunya, contra Sud-àfrica a quarts

Futsal. La selecció catalana, amb tres triomfs en tres partits, vol jugar la seva primera semifinal en un mundial

CATALUNYA 11 NEPAL 1

CATALUNYA:Jaume Bonada, Gabri Fargas, Nacho Vega, Sergi Climent, Òscar Blanco, Roger Aubareda, Ernest Tabueña, Sergio Saavedra, Èric Rodoreda, Josemi Lamora i Dani Casanovas.NEPAL:D. Shrestha, Grijesh Man, Rana, Tada, Tamany, Budathoki, Rasilli, Balami, Tangbe Lam G. Shrestha i Karki.GOLS:1-0 Lamora (8’), 2-0 Tabueña (9’), 3-0 Saavedra (11’), 3-1 Tamany (13’), 4-1 Climent (14’), 5-1 Blanco (14’), 6-1 Tabueña (19’), 7-1 Saavedra (27’), 8-1 Saavedra (31’); 9-1 Saavedra (32’), 10-1 Blanco (38’) i 11-1 Saavedra (39’)..ÀRBITRES:Javier Petrino i Leonardo Illesca (Argentina).

La selecció catalana de futsal disputa avui els quarts de final del campionat del món a l’Argentina. Ho fa, Catalunya, contra Sud-àfrica i després de tancar la fase de grups en el primer lloc del grup. Ahir en la darrera jornada l’equip de Jordi Rexach, que ja tenia assegurada la classificació com a líder del grup (3-1 amb França i 11-0 contra els Estats Units), va superar el Nepal per 11-1. El conjunt sud-africà és segon del seu grup, darrere l’Argentina, amb la derrota 9-2 contra l’equip amfitrió en l’última jornada. Catalunya es va haver de desplaçar ahir per carretera, en un viatge d’unes tres hores, d’Oberá a Montecarlo. Allà també s’hi jugarà el Paraguai-Marroc. Els altres dos encreuaments de quarts es jugaran a Oberá, la seu on Catalunya ha disputat la primera fase. Són Argentina-França i Colòmbia-Brasil –el vencedor s’encreuarà a Montecarlo amb el guanyador del partit de Catalunya.

Sense que s’hi jugués res, l’equip català va tornar a imposar el seu estil: bona defensa de pressió, ordre al darrere, bon toc i joc elaborat. L’estratègia va tornar a funcionar i el Nepal va poder marcar el seu gol quan el marcador reflectia un 3-0. El jugador més inspirat va ser Sergio Saavedra, amb cinc gols i dues assistències.

Catalunya tanca aquesta primera fase amb un balanç de tres victòries en tres partits, 25 gols a favor i 2 en contra. En les anteriors participacions catalanes en un mundial, dues, Catalunya no havia superat els quarts de final.

Honors

La selecció asiàtica ha estat una de les sensacions del torneig, per la seva manera de fer i bon comportament. I perquè han passat autèntiques dificultats per arribar a l’Argentina i poder participar en aquest mundial. Per això els jugadors catalans van acomiadar el Nepal fent-los un passadís de campions mentre el públic els ovacionava dret.

SENSE RIVAL

Després del 3-1 en el debut contra França, Catalunya ha fet 22 gols en dos partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)