Esports de muntanya

Clàudia Galícia, campiona absoluta de la copa del món

Esquí de muntanya. L’osonenca ha acabat l’última cursa de la temporada, a Madonna di Campiglio, en un discret onzè lloc però n’ha fet prou per assegurar-se el títol

Clàudia Galícia ha guanyat el títol absolut de la copa del món d’esquí de muntanya, que avui ha tancat la temporada a Madonna di Campiglio amb la disputa de la cursa individual. L’osonenca només ha pogut ser onzena en l’última prova del curs, però aquest resultat no l’ha apartat del lideratge i ha acabat campiona amb 640 punts. La basca Nahia Quincoces s’ha assegurat la plata amb 620 punts. “Guanyar la general de la copa del món era un somni. Sabia que era molt complicat. Altres temporades havia acabat segona o tercera. Aquesta vegada he lluitat fins al final i estic molt satisfeta”, ha valorat l’esquiadora de Torelló.

La cursa d’avui, disputada amb neu humida i baixes temperatures, ha tingut 12 km de recorregut i 1.458 m de desnivell positiu. Marta Garcia ha fet el millor resultat de les esquiadores catalanes, amb el quart lloc. El podi l’han ocupat, per aquest ordre, Axelle Mollaret, Alba de Silvestro i Lorna Bonnel. Galícia no ha pogut entrar entres les deu millors i ha finalitzat onzena.

En nois, que han tingut un recorregut més llarg (13,5 km i 1.670 m), Marc Pinsach ha acomiadat la temporada en la 26a posició, mentre que Oriol Cardona, vencedor dimecres de la cursa esprint, ha hagut d’abandonar. El podi ha estat íntegrament italià: Matteo Eydallin, Michelle Boscacci i Davide Magnini.

Cursa individual M
1r Matteo Eydallin (Itàlia) 1h28:47
2n Michele Boscacci (Itàlia) 1h29:13
3r Davide Magnini (Itàlia) 1h29:19
26è M. Pinsach (Catalunya) 1h40:48
Cursa individual F
1a Axelle Mollaret (França) 1h40:09
2a Alba de Silvestro (Itàlia) 1h42:01
3a Lorna Bonnel (França) 1h42:05
4a Marta Garcia (Catalunya) 1h43:23
11a C. Galícia (Catalunya) 1h48:01
21a J. Casanovas (Catalunya) 1h54:58
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)