Atletisme

El Bannouri i Míriam Ortiz guanyen la cursa d’El Corte Inglés

Atletisme. Més de 46 mil corredors han omplert els carrers de Barcelona en la 41a edició de la tradicional prova

El marroquí Mourad El Bannouri (LA Sansi) i la badalonina Míriam Ortiz (AA Catalunya) s’han imposat aquest matí en la 41a edició de la cursa d’El Corte Inglés, que ha aplegat 46.382 corredors en un nou recorregut de 10,639 km ja que la meta ha estat situada, per primer cop, fora del centre de la Plaça Catalunya.

El Bannouri (39 anys), vencedor el 2016 i el 2017, s’ha imposat amb autoritat al seu rival més directe, Mohammed Zharouni (23 anys, FC Barcelona), que sortia amb una millor marca de la distància però que ha anat perdent gas després del pas per l’Estadi de Montjuïc. El vencedor, de fet, ha fet el canvi de ritme definitiu en el descens cap a l’arribada i ha obtingut, a banda de la victòria, un nou rècord de la prova (32:15). Hi ha ajudat que la distància fos lleugerament més curta.

Míriam Ortiz (34 anys), per la seva banda, ha estat la gran dominadora de la cursa femenina i ha pogut igualar el rècord de victòries a la cursa de dues llegendàries fondistes de l’atletisme català, Eva Sanz i Quima Casas.

Al pas per l’estadi Ortiz ja superava de 43 segons les seves immediates seguidores, la menorquina Marina Bagur (ISS-L’Hospitalet) i la manresa Meritxell Soler (Avinent Manresa). En la segona part del recorregut Soler ha llançat un fort atac per mirar de caçar Ortiz, però aquesta ha resistir i s’ha imposat, com El Bannouri, amb un nou rècord de la prova (38:20).

RÈCORDS

Els dos vencedors han fet les millors marques de la prova
Categoria masculina
1r. M. El Bannouri (La Sansi) 32:15
2n. M. Zarzhouni (Barça) 32:51
3r. M. El Ghazouni (La Sansi) 33:55
4t. S. Bouchamane (La Sanis) 34:13
5è. B. Fateh (ISS-L’Hospitalet) 34:34
Categoria femenina
1a. M. Ortiz (AA Catalunya) 38:20
2a. M. Soler (Avinent Manresa) 38:47
3a. M. Bagur (ISS-L’Hospitalet) 39:22
4a. D. Ouboukir (St. Just) 40:09
5a. H. Bahom (Cornellà) 41:16
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)