Ciclisme

Alberto Bettiol trenca els pronòstics a Flandes

Ciclisme. El jove italià guanya la seva primera cursa en una de les clàssiques més dures del calendari deixant amb un pam de nas els favorits

L’italià Alberto Bettiol (25 anys), de l’equip EF First Education –amb seu a Girona–, va esmicolar els pronòstics en la volta a Flandes, un dels sis monuments del ciclisme mundial, i va obtenir la seva primera victòria com a professional amb una gran exhibició de resistència en els quilòmetres finals. Bettiol va atacar els favorits en el tercer i definitiu pas per la duríssima pujada empedrada d’Oude Kwaremont, just abans del temut i interminable Paterberg. Allà es va cruspir els únics supervivents de l’escapada del dia, Asgreen i Van Baaler, i ja no va mirar més enrere.

Bettiol, amb pocs segons d’avantatge en va fer prou per posar el plat gros en els últims 15 quilòmetres i volar, amb vent a favor, cap a la meta d’Oudennarde mentre el caos regnava en el grup perseguidor.

Peter Sagan, Greg van Avermaet –el més insistent–, el campió del món de ciclocròs Mathieu van der Poel, Matthews i Naesen, entre d’altres, es van atacar constament entre ells i això va donar ales al vencedor. Sense gregaris en el grup perseguidor, l’entesa va ser impossible perquè ningú es refiava dels rivals. El campió del món, Valverde, va mantenir-se en aquest grup però no va tenir forces ni el suport de cap company tampoc per poder anar cap endavant.

Bettiol és el primer italià que s’imposa a la duríssima prova flamenca des de la victòria el 2007 de Ballan. Fins ara el millor resultat del jove italià en una clàssica havia estat el sisè lloc del 2017 a Sant Sebastià. En la cursa femenina també va triomfar una ciclista del país italià, Marta Bastianelli.

Volta a Flandes
1r. A. Bettiol (EF) 6h18:49
2n. K. Asgreen (Deucenick-Q.S.) a 0:14
3r. A. Kristoff (UAE) a 0:17
4t. M. Van der Poel (Corendon) m.t.
5è. N. Politt (Katuixa) m.t.
6è. M. Matthews (Sunweb) m.t.
UCI World Tour
1r. O. Naesen (AG2R) 1.120 punts
2n. J. Alaphilippe (Quick Step) 1.095
3r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 941,2
4t. A. Kristoff (UAE-Emirates) 916
5è. Z. Stybar (Quick Step) 905

De la Cruz, amb Geraint Thomas al País Basc

L’UCI World Tour es reprèn avui mateix amb la volta al País Basc, una de les més atractives del calendari. El sabadellenc David de la Cruz, que no va ser convocat per a la Volta, serà un dels gregaris de Geraint Thomas en l’Sky, mentre que el terrassenc Antoni Pedrero ha substituït Marc Soler en el Movistar, que aspira a guanyar la prova amb Mikel Landa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)