Handbol

La temporada dels somnis

Handbol. La fatalitat amb les lesions no ha impedit que el KH-7 Granollers sigui a tres punts de la quarta plaça de la lliga, que donaria accés a Europa, després de vèncer el totpoderós Bera Bera

El triomf grandiloqüent del KH-7 Granollers dissabte passat contra el Bera Bera (27-26), el vigent campió, que va cedir el lideratge de la lliga Iberdrola, reforça el somni europeu de l’equip vallesà. L’equip de Robert Cuesta, que es va emocionar al final del partit rememorant “l’esforç de les jugadores en un partit enorme decidit pels petits detalls” i apel·lant “a la història del club”, és sisè a només tres punts del quart, el Mecalia Guardés. L’equip gallec, campió de la lliga 2016-2017, ocupa la darrera posició que atorgarà el dret a jugar la Challenge Cup, sempre que el campió de copa estigui en aquest grup capdavanter. El KH-7 jugarà dissabte a la pista de l’Alcobendas, l’onzè classificat, que va vèncer a casa per 26-19. Li queden dos partits a casa i tres a fora. Podria adquirir una especial importància el duel de la penúltima jornada (25a) en què rebrà precisament al Guardés, contra el qual va perdre en la primera volta per 31-29. “Hem d’anar partit a partit i entrenament a entrenament. Tenim un calendari complex. Juguem tres partits a fora contra equips que s’hi juguen la permanència i dos a casa davant de rivals que perseguixen el mateix objectiu que nosaltres”, analitza Cuesta. Passi el que passi, la temporada ja és la millor de la història de les cinc que ha jugat el club consecutivament a l’elit tot i els entrebancs. Les quatre lesions de llarg recorregut –Lora Sarandeva, Judit Ballesteros, Cecilia Monteiro i Elene Vázquez–no han limitat el rendiment del grup. Ben al contrari. Com subratlla Cuesta, “les jugadores s’han multiplicat” i completen un curs excepcional en el qual ja han obtingut també el premi de jugar la copa a Barakaldo del 26 al 28. El rival en els quarts serà l’Aula de Valladolid. El campió o el subcampió, si el vencedor és alhora el campió de la lliga i ja té plaça en la lliga de campions, accedirà a la segona màxima competició continental, la copa EHF, una altra via oberta per a les vallesanes.

LA DADA

5
títols
de lliga ha guanyat el Super Amara Bera Bera de Sant Sebastià en les sis últimes edicions de la lliga.

UN ALTRE REPTE

També jugarà contra l’Aula Valladolid els quarts de la copa a Barakaldo
22a jornada
Alcobendas (11è) - KH-7 Granollers
23a jornada
KH-7 Granollers - Màlaga (7è)
24a jornada
Morvedre (13è) - KH-7 Granollers
25a jornada
KH-7 Granollers - M. Guardés (4t)
26a jornada
Castelló (14è i cuer) - KH-7 Granollers

EL PROTAGONISTA

Quan arribi la copa ja pensarem en la copa. Hem d’anar partit a partit i entrenament a entrenament
Serà complicat amb tres partits a fora contra equips que busquen la permanència i dos a casa amb rivals amb el mateix objectiu
Contra el Bera Bera vam fer un partit enorme. Són punts que tenen pocs equips i amb molt de valor anímic
Robert Cuesta

Judit Vizuete (148) és la pitxitxi de la competició

La granollerina Judit Vizuete, que dissabte va fer set gols, és la pitxitxi de la lliga Iberdrola amb 148 gols en 21 partits, una mitjana brutal de 7,05 per partit. També figuren entre les millors artilleres dues jugadores més de l’equip català: Giulia Guareiro, amb 93 gols en 20 partits, i Kaba Gassama, que n’ha fet 90 en 21. Vizuete forma part de la selecció Objectiu 2021, que dirigeix l’exentrenador del Granollers Carlos Viver. Dimarts, precisament, aquesta selecció, en la qual també hi ha les jugadores del KH-7 Gassama i Nicole Wigins i el mateix Cuesta –fa de preparador físic–, va guanyar per 24-39 un amistós al pavelló olímpic vallesà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)