Ciclisme

Schachmann, en estat de gràcia

Ciclisme. Tercera victòria en quatre etapes del ciclista alemany, que reforça el lideratge de la Volta al País Basc

Quatre etapes i tres victòries. Aquest és el balanç aconseguit per Maximilian Schachmann (Bora), de moment, en la Volta al País Basc. L’alemany s’ha tornat a imposar aquesta tarda en l’etapa de 164,1 km entre Vitòria i Arrigorriaga i continua líder de la classificació general. Julian Alaphilippe (Quick Step) no ha pres la sortida a causa de les lesions que es va fer en la caiguda d’ahir. També ha acabat abandonant, pel mateix motiu, Michal Kwiatkowski (Sky).

Marcada per la pluja que ha afectat tot el recorregut –l’aigua ha provocat diverses caigudes–, la quarta etapa ha tingut un intent d’escapada de set corredors que ha quedat reduït a dos –Alessandro de Marchi (CCC) i Carlos Verona (Movistar)– un cop superat el port de Bikotz Gane (1a categoria), just quan faltaven 13 km per a la meta. L’equip Scott s’ha posat al davant amb l’objectiu de buscar la victòria del seu líder, Adam Yates, que en l’etapa de dimarts va perdre molt de temps a causa d’una punxada en un tram de terra. Abans de meta encara quedava el breu port de Zaratano (3a categoria i 4 km), que ha acabat sent decisiu.

En la segona part d’aquesta ascensió –just al mig hi ha una baixada–, Adam Yates ha atacat i rere seu s’hi han enganxat Schachmann, Jakob Fuglsang (Astana) i Tadej Pogaar (Team Emirates). Els quatre escapats han obert prou marge i han deixat el grup enrere en la baixada i el planer final, en el qual Schachmann ha tornat a lluir cames i s’ha imposat a Pogaar en l’esprint. L’alemany augmenta el seu avantatge com a líder fins als 42 segons. Demà es disputarà la cinquena etapa, que tindrà un recorregut de 149,8 km entre Arrigorriaga i Arrate i set ports de muntanya (dos de primera categoria).

4a etapa. 164,1 km
1r Max. Schachmann (Bora) 4h03:55
2n Tadej Pogaar (Team Emirates) m.t.
3r Jakob Fuglsang (Astana) a 0:01
4t Adam Yates (Scott) m.t.
5è Marc Hirschi (Sunweb) a 0:09
General
1r Max. Schachmann (Bora) 12h38:26
2n Ion Izagirre (Astana) a 0:42
3r Patrick Konrad (Bora) a 0:42
4t Daniel Martínez (EF) a 0:57
5è Daniel Martin (T. Emirates) a 0:58
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)