Golf

Tiger Woods es retroba amb la glòria a Augusta

Golf. Guanya el seu primer ‘major’ onze anys després del seu darrer triomf i es vesteix per cinquena vegada amb la jaqueta verda

El nord-americà Tiger Woods va conquerir, ahir al Masters d’Augusta, el seu 15è major, més d’una dècada després de la seva última gran victòria, l’obert dels Estats Units del 2008. El nord-americà, de 43 anys, va triomfar al seu camp preferit, on el 1997 va fer el definitiu salt a la fama guanyant el seu primer Masters amb només 23 anys. Woods es va vestir per cinquena vegada amb la tradicional jaqueta verda que es lliura al vencedor. Només li falta una per igualar el rècord de Jack Nicklaus.

Woods va triomfar després d’una última volta de llibre, en què va començar dos cops per sota del líder, el seu company de partida Francisco Molinari, que, a poc a poc, va anar sucumbint a la pressió. La jornada, a més, es va avançar un parell d’hores pel perill de tempesta. El moment més emotiu de la jornada va arribar quan Woods va caminar cap al green de l’últim forat conscient de la seva victòria i amb dificultats per contenir l’emoció. En embocar el putt definitiu va fer un crit alliberador davant l’entusiasme dels seguidors.

Amb aquest triomf, Woods, que ha hagut de superar aquests últims anys incomptables problemes físics i personals, se situa a només tres victòries de llegendari rècord de 18 majors de Jack Nicklaus.

El descens a l’infern de Woods va començar el 2009, quan va encastar el cotxe a la seva mansió. Va reconèixer la seva addicció a l’alcohol, primer, i després al sexe, quan van començar a aparèixer en diferents mitjans de comunicació un grapat de presumptes amants del número 1 del món. Això va conduir a un divorci llarg i dur, el més car de la història de l’esport professional. Molts patrocinadors el van acabar abandonant i a poc a poc es va enfonsar també esportivament.

El 2011, se li va detectar una lesió a l’espatlla, que ha arrossegat les últimes temporades, tot i que ha passat dues vegades per la sala d’operacions.

LA DADA

15
grans títols
suma Tiger Woods després de la victòria ahir a Augusta.
Masters d’Augusta
1r Tiger Woods (EUA) 275 cops (-13)
2n Dustin Johnson (EUA) -12
2n Xander Schauffele (EUA)) -12
2n Brooks Koepka (EUA) -12
5è Jason Day (Aus) -11
5è Webb Simpson (EUA) -11
5è Francesco Molinari (Ita) -11
5è Tony Finau (EUA) -11
9è John Rahm (Euskadi) -10
9è Patrick Cantlay (EUA) -10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)