Esports de muntanya

Èxit dels esquiadors catalans en el campionat d’Espanya per equips

Esquí de muntanya. Jordi Alís i Pau Coll s’imposen en la cursa masculina i Marta Riba i la basca Igone Campos, en la femenina

Els catalans Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Pau Coll (Ski Club Camprodon) van imposar-se en el campionat d’Espanya d’esquí de muntanya per equips. En noies, Marta Riba (CE La Pobla de Segur) també va pujar al lloc més alt del podi amb la basca Igone Campos com a companya. Els esquiadors catalans van competir en la prova en representació dels seus clubs i no de la selecció catalana, atès que la federació (FEEC) va decidir retirar-la de les competicions espanyoles en protesta per la situació dels presos i els exiliats polítics catalans.

La prova va coincidir amb la 34a Travesía Valle del Aragón, a Candanchú, i va tenir una participació de 135 corredors. Alís i Coll van fer el recorregut en 2h25:43. Els madrilenys Antonio Alcalde i Noel Burgos van ser segons (2h30:41) i els aragonesos Luis Alberto Hernando i Kiko Navarro, tercers (2h33:27). La victòria de Riba i Campos en dones va ser incontestable. El seu temps (2h30:02) va ser tres quarts d’hora millor que el de les segones classificades, les madrilenyes Carmen María Puertas i Cristina Trujillo (3h16:45). L’asturiana Noelia Ortiz i l’andalusa Asunción Yaguas van completar el podi (3h40:31).