Hoquei sobre herba

El Polo, als quarts amb suspens

Hoquei sobre herba. Els barcelonins completen el duel català del KO8 eliminant (3-4) el Royal Leopold belga en un duel farcit d’alternatives que ha decidit una diana de penal de Mati Rey a falta d’un minut pel final

El Polo i l’Egara es veuran les cares en el KO8 de l’EHL dissabte. Els barcelonins han completat els quarts de final catalans de la màxima competició europea eliminant el Royal Daring belga en un duel boig i farcit d’alternatives. Un diana de Mati Rey a falta d’un minut ha decidit un partit que ha acabat amb suspens perquè els belgues han anotat sobre la botzina l’empat a quatre. El vídeoarbitratge ha decidit que el gol estava fora del temps reglamentari i el Polo serà al KO8.

El partit ha començat molt bé pel Polo, que s’ha trobat còmode sobre el camp i ha dominat la possessió. Els barcelonins no tenien massa profunditat, el Leopold ha xutat un parell de vegades sense massa perill però ha estat Alex Reyné qui ha obert el marcador a les acaballes del període inicial. Ha estat el primer dels dos gols que ha marcat Reyné en la tarda d’avui perquè només començar el segon quart, el mateix jugador barceloní ha afusellat el porter rival amb un xut imparable després de recollir una pilota dins l’àrea de Mati Rey.

Els belgues no s’han deixat anar. Tot el contrari perquè, poc després, han retallat distàncies amb l’1-2, obra de Couvelier. El jugador del Royal Leopold ha sabut aprofitar la falta de contundència del Polo en un refús per a robar una pilota i marcar amb una gran canonada. A partir d’aquí el duel s’ha igualat i tots dos conjunts han tingut les seves oportunitats des del penal córner. De fet, la igualada del Royal Leopold ha arribat, precisament, en el segon llançament de penal dels belgues que ha transformat Russell. Al Polo li han vingut les pors i ha cedit el protagonisme a un Leopold que posava molta pressió a la sortida de pilota barcelonina. I, de nou, aprofitant la poca contundència dels barcelonins en la zona defensiva, els belgues han aconseguit fer el tercer, obra de Verdussen.

A partir d’aquí, els barcelonins han reaccionat i s’han posat les piles en atac. Han posat setge a la porteria d’un conjunt belga que, amb el partit obert i trencat, també ha tingut les seves opcions. Però, aleshores, la pissarra barcelonina ha decidit: en el cinquè penal del Polo, al límit del tercer quart, Borja Llorens ha empatat. I un quart més tard, a falta de només un minut, Mati Rey ha posat l’estic a terra per desviar un llançament potent i ha fet el definitiu 4-3. La darrera diana del Royal Daring sobre la botzina ja no ha valgut perquè estava fora de temps i el Polo serà, juntament amb l’Egara, al K08 de l’EHL.