Waterpolo

“L’equip ens van donar una lliçó, no et pots rendir mai”

Waterpolo. El president del CN Sabadell, Claudi Martí, assegura que la cinquena Eurolliga de l’equip femení és el resultat d’un esforç col·lectiu rematat per les jugadores a la piscina

El president del CN Sabadell, Claudi Martí, admet que en el darrer quart de la final de l’Eurolliga de dissabte contra l’Olympiacòs va tenir durant un instant la sensació que allò s’escapava: “Quan van fer el 8-11 vaig pensar que ens tornaríem a quedar a les portes, i no vaig ser l’únic. Molta més gent m’ho ha dit després. Però això les jugadores ens van donar tota una lliçó. Van creure-hi més elles que no pas tots nosaltres. En l’esport no et pots rendir. Van fer un pas endavant i van obrar aquest petit miracle.”

És el primer títol europeu per a Martí però és rellevant. La seva arribada a la presidència (2017) va anar acompanyada de canvis significatius. Nani Guiu –quatre vegades campió d’Europa– va ser rellevat per David Palma, un canvi amb el qual alguns van arrufar el nas. “No eren canvis contra ningú, sinó per reforçar l’estructura de baix cap a dalt i pensar a mantenir-nos a l’elit europea a llarg termini amb més jugadores del planter”, explica Martí, que recorda que els esports d’aigua sempre han estat l’ADN del club.

“Ara estic relaxat perquè tot va acabar bé, però el penal de la Laura ni tan sols el vaig veure enmig de la bogeria, i algun directiu fins i tot es va amagar perquè els nervis se’ns menjaven a tots. No va tenir temps ni de calibrar la possibilitat d’anar als penals –la final del 2018 s’havia perdut en la tanda–. Simplement ho vaig veure perdut i poc després amb la sensació que allò no s’escapava. Des de Barcelona 92 que no veia una final amb un nivell d’emotivitat com aquesta”, explica el president.

Tot i que Martí assegura que l’equip mantindrà un bloc similar la temporada vinent, també avisa que el nivell dels altres clubs europeus cada vegada és més alt: “El potencial econòmic de l’Olympiacòs és impressionant; és com si el Barça tingués una secció de waterpolo; després a Itàlia, Rússia i Hongria cada vegada hi ha equips més poderosos.” Això fa, lògicament, que el club intenti generar més recursos centrats en l’esport femení: “Agraïm l’esforç dels actuals patrocinadors i també dels socis, i la idea que tenim és reforçar la base econòmica de tots els equips esportius.”

PROTAGONISTA

Per un moment vaig veure que la final s’escapava, però elles ens van ensenyar que no pots deixar de creure-hi
Volem mantenir el bloc però els nostres rivals europeus cada vegada es reforcen més
Claudi Martí
PRESIDENT DEL CN SABADELL

Volen convèncer Neushul i Steffens perquè continuïn

Les jugadores nord-americanes Kiley Neushul i Maggie Steffens –a la imatge a l’esquerra i a la dreta– ho tenen molt complicat per continuar a l’equip. La federació del seu país les obliga a mantenir-se concentrades als EUA per preparar la cita olímpica de Tòquio 2020, on les dues jugadores tenen pràcticament una plaça assegurada. Les nord-americanes van ser campiones olímpiques el 2012 i el 2016. Serien dues baixes de pes per a David Palma. Neushul, que només ha jugat a Europa aquesta temporada, va ser la màxima golejadora de la final contra l’Olympiacòs (quatre gols) i Steffens va ser clau no només en atac (un gol i assistències decisives) sinó en la defensa sobre les boies gregues. Amb tot, Claudi Martí no renuncia a trobar la fórmula perquè les dues jugadores continuïn a l’equip, encara que només sigui en competició europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)