Tennis

El dia de Sant Jarry

El sorprenent xilè, repescat de la fase prèvia, fa fora l’alemany Zverev (2) i provoca el primer gran sotrac

Ramos escombra el britànic Norrie i juga avui els setzens contra el rus Medvedev (7)

La derrota absolutament inesperada d’Alexander Zverev (2) malbaratant una pilota de partit en el tercer set amb 5-6 contra el treballador xilè Nicolás Jarry, el triomf clar i net del supervivent català Albert Ramos, la lliçó d’orgull de David Ferrer i els triomfs previsibles de Dominic Thiem (3), Kei Nishikori (4) i l’últim finalista, el grec Stefanos Tsitsipas (5), van ser els resultats més rellevants de la segona jornada del Barcelona Open Banc Sabadell, a més del comiat prematur del belga David Goffin (10), que no acaba de retrobar-se, contra l’alemany Jan-Lennard Struff.

Si fa no fa amb una hora de retard per la pluja matinal, el primer petit ensurt el va tenir el japonès Kei Nishikori (4). El campió del 2014 i el 2015 i enamorat de la ciutat i el torneig es va veure de seguida amb un break en contra (1-4) contra el jove nord-americà Taylor Fritz. Va reaccionar amb rapidesa (4-4), va trencar en l’onzè joc (6-5) i va tancar el parcial (7-5). El partit es va aturar perquè Fritz tenia molèsties i, en la represa, l’asiàtic, determinat, va anar de cara a barraca: 6-2. El seu pròxim rival lògic en vuitens seria el canadenc Felix Auger-Aliassime, un dels joves qualificats.

En el segon torn de la pista batejada enguany amb el nom de Manolo Orantes, Albert Ramos, l’únic català viu en el quadre individual, va atropellar el seu amic Cameron Norrie per un doble 6-2 en un monòleg de 56 minuts. Nascut a Sud-àfrica, criat a Nova Zelanda i nacionalitzat britànic, Norrie venia de fer vuitens a Montecarlo i aquesta setmana ocupa el seu millor rànquing (45è). Però el mataroní, ben rodat perquè va jugar el seu tercer partit en quatre dies després de superar la fase prèvia, li va endossar un break premonitori en el primer joc i va aprofitar la irregularitat del seu rival. Ramos jugarà avui els setzens contra el rus Daniil Medvedev –7è cap de sèrie i 14è del rànquing mundial–, un jugador polivalent de qualitat. També va accedir als setzens el xabià David Ferrer, que es va desfer de l’alemany Mischa Zverev per 6-1 i 6-3. Se les haurà amb el francès Lucas Pouille (15). Ferrer, exemple de professionalitat, disputa el torneig per darrera vegada en la seva carrera després d’haver-ne estat quatre cops finalista.

Els Zverev, de fet, van tenir un dia nefast. El xilè i 81è de l’ATP Nicolas Jartry va fer fora davant del clamor astorat del públic ni més ni menys que el segon favorit i número 3 del món Alexander Zverev per 3-6 7-5 i 7-6 (5) en dues hores i 33 minuts destapant les vergonyes del teutó i va corroborar el seu crític estat de forma en un 2019 fins ara per oblidar atesa la seva qualitat (12-7). L’alemany va cometre 49 errors no forçats i només va connectar 19 cops guanyadors. Jarry va ser el perdedor afortunat –l’ATP utilitza l’expressió lucky loser– que havia quedat fora en la prèvia contra Marcel Granollers però que va ser repescat per sorteig per la lesió del coreà Hyeon Chung. Va derrotar el mateix Granollers –caprici del destí– en el primer partit del quadre i ahir va fer saltar la banca, aixecant una pilota de partit en el tercer set, un 0-3 en el tercer, un 0-3 en el tie-break definitiu i tancant a la primera ocació. El seu rival en vuitens serà el vencedor del duel Verdasco-Dimitrov.

Medvedev és un rival molt difícil que en els últims temps ha millorat molt i que també juga molt bé sobre terra
Albert Ramos
Ha estat còmode però s’hauria pogut complicar perquè ens coneixem molt. Ell no ha tingut el seu millor dia i jo he estat molt concentrat

El retorn de Granollers-López

Marcel Granollers i Marc López són els dos únics catalans en el quadre de dobles, format per setze parelles i amb el polonès Lukasz Kubot i el brasiler Marcelo Melo com a favorits. Els barcelonins tornen a jugar junts el torneig després d’haver-lo disputat quatre vegades entre el 2012 i el 2015. Van ser finalistes el 2012 i semifinalistes el 2013. Granollers va jugar el 2018 i el 2016 –finalista– amb l’uruguaià Pablo Cuevas i el seu company del 2017 va ser el croat Ivan Dodig. López defensa el títol que l’any passat va conquerir al costat de Feli López, amb el qual va compartir les tres últimes edicions. Se les hauran avui amb el sud-africà Klaasen i l’australià Salisbury.

Fognini, vuitena participació?

Fabio Fognini, el flamant campió a Montecarlo, és dubte per molèsties físiques en la cuixa per jugar per vuitena vegada el torneig en el qual va debutar l’any 2007 i en què ha aconseguit quatre triomfs i set derrotes. El 2015 va protagonitzar un triomf sonat quan va batre en els vuitens Rafa Nadal, que també va eliminar la setmana passada al principat monegasc. Aquell cop, però, l’italià va cedir en els quarts contra Pablo Andújar. El 2016, en la seva darrera aparició a Barcelona, va caure en els quarts contra el manacorí. Fognini hauria de debutar contra l’espanyol Nikola Khun. Els diaris italians asseguren que no sortirà a la pista. El seu substitut seria Roberto Carballés.

Prolongat l’acord amb l’Ajuntament

La comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, va anunciar ahir que el contracte de patrocini del consistori barceloní amb el torneig, que s’acabava en la present edició, “es prorrogarà per un any més, fins al 2020”. La continuïtat dependrà del nou equip de govern que sigui elegit després de les eleccions municipals del mes de maig, va precisar Carranza. L’acord, que ascendeix aproximadament a un milió d’euros, inclou la presència de l’Ajuntament de Barcelona a la zona d’hospitalitat del torneig, on es duen a termediversos actes de promoció, i la disponibilitat, per part del consistori, d’entrades per a 1.600 escolars de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)