Encarrila els quarts de final

Handbol. El Barça guanya a la pista del Nantes i fa un pas molt important cap a la final a quatre. Fàbregas està encertat en atac amb nou gols i Pérez de Vargas destaca a la porteria

NANTES 25 BARÇA 32

HBC NANTES:Bonnefoi, Lagarde (4), Tournat (3), Rivera (8, 6 p), Lazarov (2), Gurbindo (1) i Balaguer (1) –equip inicial–; Delecroix (1), Guillo, Nyokas (3), Auffret, Pechmalbec (1), Feliho, Emonet (1), Imare i Siffert (p.s.).BARÇA LASSA:Pérez de Vargas (1), Ariño (1), Aleix Gómez (3, 1p), Petrus (3), Mem (2), Palmarsson (3) i Fàbregas (9) –equip inicial–; Tomàs (3), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Andersson (2), N’Guessan, Dolenec (1), Duarte, Ilic (2) i Moller (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:2-2, 3-5, 6-7, 7-11, 10-13 i 12-16 (descans), 14-20, 15-23, 16-26, 20-27, 21-29 i 25-32.ÀRBITRES:Matija Gubica i Boris Milosevic (Croàcia). Van excloure Delecroix, Tournat i Auffret, del Nantes i Petrus (2), Mem i Duarte, del Barça.

El Barça Lassa va fer un pas molt important cap a la final a quatre de la lliga de campions en guanyar clarament a la pista del Nantes per 25-32 el partit d’anada dels quarts de final. Els blaugrana van ser superiors al conjunt francès i en la segona meitat es van distanciar clarament en el marcador. Ludovic Fàbregas va ser el més destacat en atac i va anotar 9 gols, mentre que el porter Gonzalo Pérez de Vargas va estar molt encertat sota els pals en la segona part. El partit de tornada es disputarà al Palau Blaugrana el dissabte 4 de maig.

El Nantes va ser el primer a marcar, i ho va fer de penal, i els primers minuts del partit van ser anivellats i jugats a un ritme alt amb intercanvi de gols. A partir del minut set, però, el Barça va començar a imposar el seu joc i a distanciar-se en el marcador. L’encert de l’exblaugrana Valero Rivera, sobretot en els penals, va mantenir el conjunt francès dins del partit en la primera meitat. El Barça va anar incrementant a poc a poc el seu nivell defensiu i va treure profit dels seus contraatacs. En aquest primer temps es va produir una jugada curiosa quan després d’un atac blaugrana sense porter, la defensa es va replegar però ningú va fer el canvi amb Gonzalo Pérez de Vargas i la porteria va quedar buida amb els defenses ben situats. Els francesos no ho van saber veure i xutar sense porter, i finalment els blaugrana van fer el canvi. En els darrers minuts del primer temps Dika Mem es va fer mal al turmell, però després de ser atès va jugar en els darrers minuts. Al descans es va arribar amb quatre gols de marge per al Barça, 12-16.

Els homes de Xavi Pascual van fer un pas més endavant en el seu bon joc en la segona meitat. La defensa va estar infranquejable, amb un porter que va fer tot un seguit d’aturades de mèrit, l’atac encertat, i es va arribar als deu gols d’avantatge en el minut 41 amb el 15-25. El conjunt francès va intentar apropar-se en el marcador, va fer atacs de set jugadors sense porter i va aconseguir reduir una mica la diferència però mai va fer perillar la victòria del Barça, que es va imposar per set gols de marge, 25-32.

En l’altre quart de final que es va disputar ahir, el Flensburg alemany va perdre a casa contra el Veszprém hongarès per 22-28. Avui jugaran el Vardar macedoni i el Szeged hongares i dissabte el Kielce polonès i el PSG francès.

ELS PROTAGONISTES

Vull dedicar aquesta victòria al nostre expresident Sandro Rosell després d’aquests dos anys tan difícils