Atletisme

Semenya parla a la pista

Atletisme. La sud-africana s’exhibeix en els 800 m de la Lliga del Diamant de Doha (1:54.98) abans que entri en vigor la nova normativa que afecta les atletes afectades d’hiperandrogenisme

La prova inaugural de la Lliga del Diamant, a Doha, va estar marcada per l’enèsima exhibició de Caster Semenya en els 800 m (1:54.98), cinc dies abans que entri en vigor la nova normativa de la IAAF per a atletes amb hiperandrogenisme. A partir de dimecres, l’atleta sud-africana haurà de decidir si es medica per rebaixar el seu nivell de testosterona –per sota dels 5 nanomols per litre de sang– o si aposta per distàncies superiors a la milla. “Sempre hi ha sortides i els obstacles són per superar-los”, va dir després de la prova.

Tot i tractar-se de la primera gran cita de la campanya a l’aire lliure, la reunió va proporcionar molts bons registres i duels de primer nivell. En la cloenda, la kenyana Helen Obiri, amb un atac llarg de 300 metres, va acabar amb la resistència de Genzebe Dibaba i es va imposar en els 3.000 m amb 8:25.60. El suec Daniel Stahl va establir un nou rècord de la Lliga del Diamant en disc (70.56 m). Altres resultats destacats de la jornada van ser els triomfs del velocista turc Ramil Guliyev (19.99) i de la britànica Dina Asher-Smith en 200 m (22.26), i de la colombiana Caterine Ibargüen en salt de llargada (6,76 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)