Ciclisme

Esprintant sota la pluja

Ciclisme. Ackermann resisteix i remunta l’atac de Gaviria en la recta final per guanyar la seva segona etapa en el Giro en un esprint “aterridor”

Pascal Ackermann (1994, Bora-hansgrohe) va sumar ahir el seu segon triomf en el Giro d’Itàlia i ho va fer una altra vegada en un llarg esprint en què va superar gairebé sobre la línia de meta el colombià Fernando Gaviria (Emirates). L’esprint de Terracina es va disputar en unes condicions complicades per l’aigua acumulada durant tot el dia a l’asfalt i per la pluja que no va parar de caure. El mateix Ackermann va qualificar l’esprint final d’“aterridor”. Problemes amb aquestes condicions van impedir al favorit dels tifosi, Elia Viviani (Quick Step), estar al costat dels millors.

Després del terratrèmol del dia anterior els favorits es van agafar les coses amb calma. El jurat, a més, va decidir prendre els temps oficials dels corredors en el primer pas per meta i evitar ensurts davant el mal estat d’alguna de les zones on els ciclistes van fer literalment aquaplaning. Cinc modestos van intentar una llarga escapada, però el supervivent final va ser caçat a 23 quilòmetres de la meta, un escenari ideal perquè els equips dels velocistes controlessin la situació fins a la llarga recta final. El Quick Step de Viviani i el Groupama de Démare van llançar el grup, amb més prudència que altres vegades. Gaviria va arrancar amb potència i va tapar sense voler Ackermann, que es va veure obligat a fer un segon esforç per remuntar i avançar sobre la línia el seu rival.

Avui el colombià tindrà avantatge, ja que l’arribada està situada al final d’un lleuger descens. És una etapa marató de 233 quilòmetres entre Cassino i San Giovanni Rotondo amb només un petit obstacle de quarta categoria a 30 km de l’arribada.

Frascati - Terracina (140 km)
1r. P. Ackermann (Bora) 3h15:44
2n. F. Gaviria (Emirates) m.t.
3r. A. Démare (Groupama) m.t.
4t. C. Ewan (Lotto Soudal) m.t.
5è. M. Moschetti (Trek-Segafredo) m.t.
103è. A. Pedrero (Movistar) m.t.
General
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 19h35:04
2n. S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:35
3r. V. Nibali (Bahrain) a 0:39
4t. M.A. López (Astana) a 0:44
5è. D. Ulissi (Emirates) m.t.
6è. R. Majka (Bora) a 0:49
7è. B. Mollema (Trek) a 0:55
133è. A. Pedrero (Movistar) a 16:39
Punts
1r. P. Ackermann (Bora) 121
Jove
1r. M.A. López (Astana) 19h35:48
Equips
1r. Bora-hansgrohe 58h48:06

Dumoulin se’n torna a casa

Tom Dumoulin, per molts el principal favorit a la victòria final, va decidir abandonar en la neutralització de l’etapa. Els dolors en el genoll esquerre i també la intensa pluja que queia a la sortida van fer decidir al ciclista del Sunweb que la millor decisió era deixar-ho estar i començar a pensar en el Tour de França. L’holandès va caure dimarts a sis quilòmetres de la meta de la quarta etapa. Els metges no van apreciar cap trencament i ell va decidir provar-se en els primers quilòmetres, però el dolor era massa persistent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)