Esports de muntanya

Mingote fa cim al Lhotse

Alpinisme. El vallesà assoleix el quart vuitmil del projecte 3x2x8.000 i ara intentarà pujar l’Everest

Sergi Mingote ha fet cim al Lhotse (8.516 m) a dos quarts de deu del matí (13.30 h, hora nepalesa). Aquest és el primer objectiu de la travessia que hauria de culminar amb l’ascensió a l’Everest (8.848 m). L’alpinista vallesà ha sortit a les tres de la matinada del camp 4 (7.700 m) acompanyat d’Ali Sadpara, Moeses Fiamoncini i Juan Pablo Mohr. Al cim també hi ha arribat amb el murcià Carlos Garranzo, que havia iniciat l’atac amb Íñigo Castiñeyra i Jorge Salazar. En una gravació penjada en el seu compte de Twitter, Garranzo confirma que es trobava amb Mingote dalt del cim. L’ascensió ha durat unes deu hores. Els últims 200 m han estat els més complicats de l’atac, atès que no estaven equipats amb cordes fixes.

Mingote ha iniciat immediatament el descens amb l’objectiu d’arribar al camp 2 (6.480 m) al més aviat possible i evitar els forts vents previstos per aquesta tarda.

Aquest és el quart vuitmil que Mingote aconsegueix del projecte solidari 3x2x8.000, que té com a objectiu pujar sis cims de més de vuit mil metres, sense oxigen suplementari, en un any de marge. Fins al moment havia aconseguit arribar als cims del Broad Peak (8.047 m), el K2 (8.611 m) i el Manaslu (8.163 m). Mingote intentarà enllaçar el Lohtse amb l’Everest, muntanya que ja ha pujat en dues ocasions (2001 i 2003).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)